Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svaka cast SDA glasacima, sve upropastili i oni opet, ne znam samo gdje crpite hrabrost da glasate za njih.....bolje i ne zasluzujemo! Ovo prevedeno, manje para u kucama za isti rad , manje vasoj djeci, manje vama a vise onima poput porodice Dzaferovic koji od drzave naplate mjesecno 170 000KM a sve od tih poreza. Aferim Boosnjo!
@gooUser1561888010 misliš da bi imao bolju situaciju da su na vlasti stranke opozicije
Samo kod nas majmuni su napravili da je isti pdv na cigare, alkohol i hljeb to nema nigdje na planeti. Amerika, Australija, London, Oslo hljeb je nulta stopa kao i osnovne zivotne namirnice
@Sprzo307 kažu UINO nije sposobna tehnički da podrži diferencirane stope, ali im nije problem da predlože nešto što bi tehnički bilo zahtjevno za privredu jer po njima to nije problem
da ti kajem osim otoga poreskoga klina ima i klin čorba. ona s pravi tako da namećeš u nju svašta korisnogai na kraju uvališ klin. ka se čorba skuha izbaciš klin i pojedeš klin čorbu. a inače povećanje poreza nema veze kak se zove, porez jal doprinos jal direktni jal indirektni, direktno u istoj mjeri utiče na smanjenje neto plaće. eto to je sve o porezima što treba znat.
narod osuđen na propast
Čovjek lijepo objasnio, čemu onda neprovođenje ovih mjera?
@sejtan sjekac Oduzmite mu diplomu!
ja pseudo ekonomiste i *urca, al hajd to no koji glupavi al tvrdoglavo bezobrazni bezobzirni beskrupulozni pokvareni licemjerni.... đon mentalitet
''Najviši nivo poreznog klina u BiH ima FBiH i on iznosi 41,28 posto'' Znate li vi ''obicni gradjani'' (prosli reis vas je nazvao 'narod je obicna stoka'') sta znaci ovo!?!?!? Ovo znaci da ako mjesecno zaradis 1000KM, drzava ti otme 410,28KM a tebi ostane 589,72KM
Kad nešto trebaju od GRAĐANA uzeti onda SDA pozove KVAZI STRUČNJAKA !!! Kaže da poreski sistem treba biti PRAVEDNIJI !!! To znači da je ovaj koji je na SNAZI NEPRAVEDAN !!! Pa ko je takav IZGLASAO !!!
"optimalizacija " Bravo strucnjak/ci!
Fadil Novalic je tipican primjer seoske SDA varalice. Sve medi dok prica, a zna sta se desava u stvarnosti. Evo hajmo uzeti firme u periodu od kako je Fadil premijer. Iz licnog iskustva znam da je ukinuo oslobadjanje od poreza na dobit za vecinske izvoznike, oporezovao regres i topli obrok, da ne govorim o poskupjenjima struje, goriva i slicno. Ne kazem da neke od ovih mjera nisu neophodne, ali sta je to uradjeno da se olaksa privredi? Koliko godina se prica o poreskoj reformi. Prevaranti.
Smanjenjem stope doprinosa ne bi se povećali lični dohoci, jer znamo u kakvom divljem kapitalizmu živimo. Ako represija u slućajevima izbjegavanja povećanja plata izostane, veliki privrednici, pravednici i zaštitnici BiH će dodatno obogatiti.
Bravo za Fadila Novalica i za stranku SDA koji su od Federacije napravili ekonomsku masineriju! Bravo Bosno i Hercegovino i samo naprijed.
Ne zvuci lose ukidanje doprinosa za zdravstvo. Pa cak i uz povecanje PDV za 8% opet bi bili u plusu. Vise bi se trosilo, a od zdravstvenog osiguranja i onako nemam ništa. Sve što hoćeš da završiš na vrijeme moraš ići privatno.
Ja u životu nisam vidio dužu rečenicu. Pa imal’, zarez, tačka, uzvičnik.... .....Efekt regresivnosti poreza usljed povećanja opće poreske stope može se ispraviti kroz povećanje ličnih dohodaka uslljed..... Evo i site misli da je komentar predug :-)
🙄 Vala ko da se oni svi takmiče ko će više para zgrabiti a ne da regulipu neke stvari.
Ne treba biti pametan i izmisljati toplo vodu svabo vec izmislio i norvezanin idealan poreski sistem. Mi nismo dorasli njima do clanaka ni po pameti niti znanju. Platite i prepisite i gotova prica
@Sprzo307 nije to tako lako kako zamisljaš, prepišeš i to je to. Morao bi preslikati komplet ekonomiju da bi dobio isti rezultat, a to nije moguće.
@Sprzo307 ..zašto bi oni sebi to uradili...valja djecu školati po inostranstvu kupit koji stančić i atomobilčić čeljadi svojoj ...krupne žene sa mnogo prohtjeva ....ljubavnice ....imaju firme u kojo je plata radniku 500 joja štimaju sebi zakone...ne rade ništa a milioni kapaju...ne odgovaraju za svoja (ne)djela jer rade sve po ZAKONU
PRIKAŽI ODGOVORE (1)