Vrijedna donacija
4

Raiffeisen banka opremila tri "Raiffeisen LAB" školska kabineta

Raiffeisen banka opremila je kabinete biologije i fizike u tri osnovne škole u BiH, a sve kao donacije banke povodom Svjetskog dana štednje.

"Naše aktivnosti realizujemo u skladu sa principima naše strategije održivosti u okviru koje podržavamo brojne projekte fokusirane na djecu. U prethodnim godinama povodom Svjetskog dana štednje donirali smo igrališta, a opremanje kabineta u osnovnim školama predstavlja izmjenu koncepta kada je riječ o donacijama ovim povodom. Škole su prema svojim potrebama definisale koji namjenski kabinet žele, te vjerujem da će adekvatan pribor i visokokvalitetna oprema učenicima biti korisni i olakšati im usvajanje novih znanja", izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke te dodao da Banka nastoji biti odgovoran član društvene zajednice, graditi održivo poslovanje i doprinijeti okruženju u kojem posluje.

Tokom ove godine opremljena su tri školska kabineta i to kabinet biologije u Osnovnoj školi "Dositej Obradović" u Banjoj Luci, te kabineti za fiziku u Osnovnoj školi "Antuna Branka Šimića" u Mostaru i Osnovnoj školi "Behaudin Selmanović" u Sarajevu.

Opremljeni kabineti su brendirani i nose naziv "Raiffeisen LAB", a ukupna vrijednost opreme za ova tri kabineta je nešto veća od 17.500 KM.

Projekat uručenja donacija povodom Svjetskog dana štednje Raiffeisen banka realizuje u saradnji s Western Unionom još od 2008. godine.