Finansije
0

Raiffeisen banka nagrađena za uspješno brokersko poslovanje

Klix.ba
U srijedu, 19.03.2014. godine, na ceremoniji dodjele nagrada najuspješnijim brokerskim kućama članovima Sarajevske berze, Raiffeisen banci dodijeljena su dva priznanja, i to zlatna plaketa u kategoriji "Ostvareni promet u trgovanju obveznicama“, te srebrena plaketa za "Ukupni ostvareni promet“ u 2013. godini.

"Zadovoljstvo je biti dobitnik priznanja koja nam je i ove godine dodijelila Sarajevska berza, naročito imajući u vidu činjenicu da se kontinuirano trudimo da naše usluge profesionalnog posredništva koje pružamo našim klijentima budu efikasne i kvalitetne, te da klijentima budemo pouzdan partner u prometu vrijednosnim papirima“, istakao je Michael Mueller, direktor Raiffeisen banke, te dodao da su ova priznanja još jedan dokaz uspješnosti strategije Raiffeisen banke i u oblasti investicijskog bankarstva, kao i da predstavljaju dodatni podstrek za dalje unapređenje usluge i odnosa s klijentima.

"I ove godine smo, tradicionalno, dodijelili priznanja najuspješnijim brokerskim kućama članovima Sarajevske berze-burze u četiri kategorije. Priznanja uručena Raiffeisen banci dokazuju da se ona, prema ostvarenom prometu, nalazi u među najboljim kada je u pitanju brokersko poslovanje“, izjavio je Tarik Kurbegović, direktor Sarajevske berze vrijednosnih papira dd Sarajevo.

Raiffeisen banka u okviru investicijskog bankarstva i usluga poslovanja sa vrijednosnim papirima na tržištu kapitala, pruža usluge posredništva kod trgovine vrijednosnim papirima: brokerske usluge, usluge investicijskog savjetovanja, korporativno savjetovanje - usluge M&A, kao i usluge agenta emisije kod izdavanja vrijednosnih papira.