Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
što manje plaćanja karticama, i što više dizanja keša.
placanjem karticama sprijecite crno trziste, pljacke prodavnica i dizite kreditni rejting!
Da je cilj suzbijanje crnog tržišta onda ne bi postojala provizija na plaćanje karticom. Svaki put kada platite karticom zakinete prodavca za 3,5%
Ovim clankom provocirate Goricu Dodikovu
Samo kesh je nacin da privatnici prikazuju lazne prihode, sebi uzimaju bogastvo a radnicima isplacuju manje plate i to na kovertu. Da svi placaju karticama, privatnici ne bi mogli preko koverti davati pare. Morate se obrazovati o tokovima novca
Znaci da su privatnici imali 14,85 manje sansi za utaju poreza.
banke ne naplaćuju proviziju od klijenta. proviziju naplaćuje Viza ili Mastercard od trgovca. dio prihoda dijeli sa bankom koja u njihovo ime izdaje kartice dvojim klijentima.
Treba sve plaćati kešom a karticu posmatrati kao rezervu. Inače će nam jednog dana ukinuti keš.
Bravo za komentar
Do 2025 sve Vele sile.. a mi mali snjima nizvodno.. su potpusale da ce sprovesti se digatalizacija dokumenata I novac. I u tom reportu koji je dostupna javnosti se kaze da COVID I'm je u mnogo tome pomogao u pripremi spomenutog projekta. Vijesti ovog tips kao 14% se povecalo.. jest da ti ispere mozak da I ti lagano se privikavas. Jedno je CANADA tj narod Kanade.. nesto pokusava tu da se brani na ovu temu.. koja je još 90% nepoznanica.
Samo keš! Zašto da banke dodatno zarađuju na meni? Plus što imam realniji osjećaj da trošim, kada plaćam gotovinom.
Ljudi SAMO KES!!!
Ko i kada ce kontrolisati banke i njihove naknade? Oderaše stanovništvo. Znate li da jedan čovjek koji digne kredit plaća obradu kredita, kamatu, naknadu za vođenje racuna, naknadu za vođenje partije kredita, naknada za svaku obradu naloga… znate li da su banke svake godine podigli svoje naknade?
Pa oke haj ti meni daj pozajmicu od 100.000 pa plati to sve za mene, da izbjegnemo banke!
kaze, necemo wallete apple jer nema dovoljno klijentele, 2024 uveden google pay..
Google pay se moze koristiti bukvalno svugdje, austrijska banka uvezana na google pay, malkice platis transakciju u inostranstvu, ali puno bolje od western uniona sigurno!
Cijena transakcije će se malkice svake godine povećavati
Samo keš. Uzimaju sebi 1-3% i izvlače novac, i hop eto inflacije
svako plaćanje karticom banka sebi 3KM i tako 33 plaćanja i banka 100KM ni za šta a dnevno na hiljade plaćanja
upravo a tu informaciju kriju ko zmija noge,kome god kazes ne vjeruje ti da je 3.5% od transakcije
Ne lažite,evo npr kod nlb banke jasno piše da je plaćanje karticom u zemlji i inostranstvu bez naknade.Možda postoje banke koje to naplacuju ali to nije teško provjeriti usluge i naknade koje banka nudi...
PRIKAŽI ODGOVORE (4)