Finansije
26

ProCredit Bank otvorila zgradu uprave banke

Klix.ba
Svečanim otvaranjem sinoć je obilježen početak rada ProCredit Bank u novoj, vlastitoj, zgradi uprave u ulici Franca Lehara u kojoj se nalazi i filijala banke.

Ovom događaju prisustvovalo je više od 200 gostiju, uključujući predstavnike institucija, Nadzorni odbor banke, kolege iz ProCredit grupacije, te zaposlenike banke. Kako je ProCredit Bank, banka sa 100% njemačkim kapitalom koju predvodi ProCredit Holding, prisutne je pozdravila i njemačka ambasadorica u Bosni i Hercegovini, Ulrike Maria Knotz.

Njemačka ambasadorica Knotz je naglasila da ProCredit Bank spada među istaknute njemačke investicije u ovoj zemlji. Po njenim riječima Banka na održiv i društveno odgovoran način podržava mala i srednja preduzeća, ne gubeći pritom iz vida efikasnost i profitabilnost. Ovaj koncept predstavlja veliki potencijal za ovu zemlju, pošto najveći broj radnih mjesta nastaje u sektoru malih i srednjih preduzeća, izjavila je ambasadorica Knotz, uz želje za uspješan rad banke u budućnosti.

Edin Hrnjica, direktor ProCredit Bank u Bosni i Hercegovini je ovom prilikom izjavio: "Ovaj dan obilježavamo u 15. godišnjici poslovanja Banke i 15. godini posvećenosti vrlo malim, malim i srednjim preduzećima, čvrsto vjerujući da ćemo i u budućnosti graditi uspješnu saradnju. Dio misije ProCredit Grupacije je da postavi standarde u finansijskom sektoru u kojem poslujemo. Naša vizija nije vođena veličinom, naša vizija je vođena željom da budemo vodeći partner vrlo malih, malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini u svim segmentima njihovog bankarskog poslovanja. Vođeni ovom vizijom, ProCredit Bank u Bosni i Hercegovini želi da napravi razliku, ne samo u segmentu koji pokrivamo i kvaliteti finansijskih usluga koje pružamo nego i u pogledu poslovne etike".

ProCredit Bank posluje na prostoru cijele države i svojim poslovnim jedinicama pokriva najveće industrijske i trgovačke centre u zemlji. Svako sedmo pravno lice u Bosni i Hercegovini je ujedno i klijent ProCredit Bank. ProCredit Bank snažno stimuliše proizvodna i prerađivačka preduzeća i investicije, a više od svega one projekte koji imaju pozitivan uticaj na okoliš, bilo da se radi o proizvodnji energije iz obnovljivih izvora, investicijama koje imaju za cilj štednju energije ili investicijama koje smanjuju zagađenje.

ProCredit Bank ulaže mnogo u razvoj zaposlenika. Proces razvoja zaposlenika počinje već od momenta zapošljavanja koji se u ProCredit Bank, već skoro dvije godine, vrši kroz Program mladi bankar. Ovaj program edukacije i stipendiranja mladih ljudi je jedinstven na tržištu BiH, a i šire. Studenti imaju priliku da nauče mnogo o poslovanju banaka u BiH, a najuspješniji studenti da kroz posao pokažu svoja znanja i sposobnosti.

"Cilj nam je da kontinuirano razvijamo i održimo sistem u kome Banka radi kao finansijski posrednik na profesionalan način, bez vezivanja rezultata za nagrade bilo koje vrste, a za ovakav sistem, od ključne važnosti su zaposlenici, te njihova identifikacija sa vrijednostima, ciljevima i sa samim načinom rada banke. Čvrsto vjerujem da svi zajedno imamo volju, znanje i želju da učinimo ProCredit Bank još boljim mjestom za rad i za klijente", zaključio je Hrnjica.