Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bitno je da su im primanja redovna!
Ukinuti
ma nama nema pomoći
Komisija nije ni trepnula kada su se dionice Igmana prodale za smiješno mali iznos (čitaj: KRIMINAL), iako je firma uspješna i nonstop ostvaruje dobit. Tako je preko noći "neko" postao MULTIMILIONER. Samo Komisija zna zašto je žmirila, a u stvari je svojim neradom direktni saučesnik privrednog kriminala neviđenih razmjera
Godinama investicioni fondovi (BiG i slični) pljačkaju svoje dioničare kupujući dionice bezvrijednih firmi po napumpanim cijenama a prodajući vrijedne (Elektroprivteda, BHTelecom, Igman) na istorijskom minimumu cijena svojim jatacima. Komisija koja je trebala reagovati nije radila ništa i time je krivično odgovorna. A biće i nova nastavi li tako.
Dosadašnja Komisija ionako nije radila svoj posao: pred njihovim očima su se vještački obarale i obaraju vrijednosti dionica na berzi na štetu malih dioničara (čitaj: KRIMINAL), dopuštali su bogaćenje pojedinaca koji su vanberzanskim transakcijama (kupovinom od malih neinformisanih dioničara ispod stola) opet izbjegli plaćanje tržišne vrijednosti plus i na taj način vještački držali nisku vrijednost dionica, a kako bi postali većinski vlasnici uspješnih bh kompanija
I kad je radila ništa od nje, samo zloupotrebe i kriminal. Uglavom su je koristili većinski vlasnici da zloupotrebljavajući loš zakon otmu od malih dioničara dionice po neralno niskim cijenama u tzv squeeze outu. Komisija im treba da kaže da je ta kriminalna cijena fer.
@montypython3000 Trenutno bi npr AS koji je većinski u Vispaku da unesreći 400 malih dioničara Vispaka i njihovih porodica i otme im dionice po smiješnih 10 KM po dionici iako one i knjigovodstveno vrijede 20 a realno bar 80 KM. A onda pređu u d o o i podijele sebi ogromnu dobit koju nikad prije nisu podijelili. I neki od ovih "poslodavaca" su slično radili ili pokušavali u firmama gdje su bili ili su i sad direktori.