Finansije
117

Prijavite se za program "Mladi Bankar" i postanite dio međunarodne ProCredit grupacije

Klix.ba
ProCredit Bank kao dio svog odgovornog poslovanja i nastojanja da stvori tim motivisanih, sposobnih i stručnih uposlenika organizuje program "Mladi Bankar".

Ovaj šestomjesečni Program je prilika za stručno usavršavanje i upoznavanje sa ProCredit načinom poslovanja, a namijenjen je diplomiranim studentima i apsolventima svih fakulteta, te osobama sa ili bez radnog iskustva u bankarstvu ili drugim poljima koji bi željeli raditi u banci.

Naše uvjerenje je da bankarstvo ne mora biti isključivo za ekonomiste, zbog čega ProCredit Bank veliku pažnju posvećuje tome da zapošljava osobe koje se u potpunosti mogu poistovijetiti sa našom misijom, osobe koje ispunjavaju visoke etičke standarde i koje su zainteresovane za usvajanje vještina potrebnih za uspješan rad s klijentima. navode iz ProCredit Banke..

Program obuhvata ProCredit filozofiju poslovanja i ProCredit historiju, teme iz etike i filozofije, uvod u rad i komunikaciju sa klijentima i upoznavanje sa bankarskim uslugama, finansijsku matematiku i računovodstvo, itd.

S druge strane, od polaznika Programa očekujemo spremnost za rad u dinamičnom okruženju, otvorenost za razmjenu znanja i iskustava sa kolegama, fleksibilnost i spremnost na promjenu mjesta boravka zbog prakse i posla, zainteresovanost za odgovorno bankarstvo, te redovno prisustvo nastavi, navode.

Program je organizovan interaktivno kroz diskusije, prezentacije, rad u grupama i individualni rad, sa ciljem unaprjeđenja komunikacijskih vještina i analitičkog razmišljanja. Teorijski dio Programa se odvija u regionalnom trening centru ProCredit grupacije u Beogradu, dok se praktični dio održava u poslovnim jedinicama ProCredit Bank u BiH.

Polaznici u toku trajanja Programa imaju osiguran i plaćen smještaj i prevoz, te primaju jednu vrstu naknade. Po uspješnom završetku šestomjesečnog Programa, banka Mladim Bankarima, u skladu sa mogućnostima i potrebama Banke, može ponuditi zaposlenje.

Više informacija o Programu Mladi Bankar na www.procreditbank.ba.