Gubi li Ivica Ćurić?
16

Postupak prodaje Metalurg City Centra u Zenici: Na potezu treći najbolji ponuđač Dubrovnik d.o.o.

Piše: I. Č.
Postupak prodaje poslovnog objekta Metalurg City Centar u Zenici, u vlasništvu firme u stečaju NBI Ćurić, nije završen. Ponuđači s najboljim ponudama, Cesting i Plan Gradnja, nisu uplatili sredstva za kupovinu nekretnine do predviđenih zakonskih rokova. Sada je na potezu treći najbolji ponuđač - Dubrovnik d.o.o. Zenica.

Iznos ponude od 12.020.000 KM, odnosno 12.010.000 KM nisu uplatila u zakonski predviđenim rokovima dva najbolja ponuđača Cesting i Plan Gradnja, za koje se tvrdi da su bliske firmi u stečaju NBI Ćurić, u vlasništvu izvršnog direktora JP Autoceste FBiH Ivice Ćurića.

Stečajni upravnik firme NBI Ćurić Izudin Alić kazao je za Klix.ba da je zaključak o njihovom izboru proglasio nevaljanim, a da je istovremeno dao priliku trećeplasiranoj firmi Dubrovnik d.o.o.

"Dao sam im također rok od trideset dana, tačnije do 5. jula. Vidjet ćemo da li će oni uplatiti sredstva. Dubrovnik d.o.o. je na potezu, čiji je punomoćnik Ferid Dervišević", kazao je Izudin Alić, dodavši da i posao stečajnog upravnika neko mora raditi.

Podsjećamo, Ivica Ćurić je u međuvremenu podnio krivičnu prijavu protiv Izudina Alića, uz ostalo i zato što svi članovi komisije nisu potpisali zapisnik kada je pokrenut postupak prodaje. Izudin Alić tvrdi da svastika Ivice Ćurića, kao članica komisije, nije potpisala zapisnik, "jer nije smjela".

Navodi da to ne može biti razlog za obustavljanje cijelog procesa, što bi Ivici Ćuriću itekako išlo u prilog.