Finansije
9

Poslovnica Vakufske banke u Ferhadiji u novom ruhu

Klix.ba
Vakufska banka je 3. septembra 2015. godine svečano otvorila renoviranu poslovnicu Ferhadija.

Prošle godine Vakufska banka je krenula sa značajnim promjenama, koje za cilj imaju povećanje kvaliteta usluge prema klijentima budući da je ovo jedna od domaćih banaka na bh. tržištu.

Na otvaranju poslovnice ove banke, nakon svečanog presjecanja vrpce kojim su ozvaničili otvaranje poslovnice, govorili su premijer Kantona Sarajevo i direktor Vakufske banke Mirzet Ribić.

Fabrika duhana Sarajevo je većinski vlasnik i dioničar banke, a ovom prilikom direktor Vakufske banke je istakao da je renoviranje ove poslovnice pokazatelj da i vlasnik i Banka shvataju potrebe njihovih klijenata za kvalitetnom bankarskom uslugom i da zato nastoje da vrše konstantna unapređenja u svim segmentima.

Premijer Kantona Sarajevo je kazao da je u interesu društva građenje jake i stabilne domaće banke koja treba da postane jedan od temelja razvoja bh privrede.

"Odlučili smo se na ovaj potez uvažavajući potencijal općine u kojoj se ova poslovnica nalazi. Zbog velikog utjecaja digitalizacije, tradicionalni pristup bankarskog poslovanja je zamijenjen modernim principima poslovanja.
U Vakufskoj banci nastojimo zadržati neposredan odnos sa našim klijentima, te obezbijediti da se klijent osjeća domaće i jednostavno, a u svemu tome da zadržimo nivo usluga u skladu sa modernim tehnologijama. Cilj nam je da kroz direktan kontakt s privrednicima i stanovništvom saznamo koje su njihove potrebe kada se radi o finansiranju i korištenju bankarskih usluga, te da im na te potrebe adekvatno odgovorimo" izjavio je direktor Vakufske banke Mirzet Ribić.

Poslovnica se nalazi u ulici Ferhadija 4, a radno vrijeme poslovnice je od 8 do 20 sati radnim danima, te od 9 do 16 sati subotom.