Komentari (53)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
hahahaha neplacanje poreza 100.000, a neplacanje doprinosa 5.000 hahahhaha znaci prči radnike i njihove doprinose bitni su porezi. I ponovo ta magicna brojka od 100.000, asocira me na nesto ali se ne mogu sjetiti
Placam porez jer znam da ce moje dijete dobiti adekvatno obrazovanje, i zdravstvenu zastitu. PS zivim i placam u Njemackoj.
E jesu navalili na tih 110 freelancera u državi što zarade 500-1000km mjesecno.
Dobrovoljno prijavi i plati, ali ako to ne uradiš kaznićemo te, da nije žalosno bilo bi smiješno.
Odes u poreznu da prijavis poslodavca da ne izmiruje obaveze i doprinose ..gospodja ti kaze :"Probajte se dogovoriti sa poslodavcem da vam izmiri te doprinose"...pa pleme vam vase budzetlijsko vas je posao da ga oderete sa kaznama a ne da se radnik sa njim dogovara ..e Aljo dobru si nam drzavu u amanet ostavio sa zelenim misevima koji dalje od retardiranog mozga ne znaju
"dajte ovu vrecu zlata mom bakiru" , kaze bakirova mama .Znate sta, mogla bi ona da plati porez za nas.
Prije su iskakali iz kanala i šuma i pljačkali narod a danas iz fotelja i u bijelim rukavicama i uz to ,još i prijete.Sjeme vam se zamelo,prokleti bili.
Prvo pecajte svoje ribetine kapitalce pa tek onda će ovi "savjeti" imati nekog značaja za male ribice.
Sta cu bolan docekati penziju 370 maraka, bolje mi je umrijeti u 45 toj godini
Ni u ludilu nemojte plaćati porez jer time indirektno sufinansirate budžetske parazite koji su dobili zadatak od svojih poslodavaca (čitaja stranaka koji su ih pozapošljavali na državnu sisu) da plaše ljude.Bolje vam je da od tih para povećate plate svojim radnicima koji rade za 5 puta manju platu nego li zaposleni u javnom sektoru. Od silnih para preko uplata poreza niko osim zaposlenih na budžetu nema nikakvog hajra.
Koliko vam je duzan Klinicki u Mostaru? Licemjerna djubrad savjetuje ...
Koja je svrha poreza u BiH? Gotivljenje nezaposlenog Baketa?
Ti se zakoni primjenjuju na obrtnicima i malim trgovinama a veliki lopovi oprastaju im milionske dugove, lopovska posla.
Vrlo žaosno i smješno.
...ja platiJo 54679KM i miran...ima se moRe se...
Zašto nema zastara duga ili otpis kamata da čovjek krene načisto, a ne retrokativni progon.
Zvanićn0 ime valute u BiH je BAM,tj bosanska marka koja je zvanično i na svjetskim kursnim listama kao takva,a naši državni organi koristan naziv KM.Pa koji je to idiotizam.