Komentari (60)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jeli bankrotiraju ili zaradzuju milijarde,ajde skontajte vise
Sta su trojkasi uradili u zadnja 3 mjeseca: 1. Dali su Dodiku ministarstvo finansija, 2. Dali Dodiku direktora uprave za indirektno oporezivanje, 3. Dogovorili sa Dodikom koeficijent raspodjele PDVa sa 33,3% na 35,3% u korist RSa, to je 100 miliona KM mjesecno vise, koje ce gradjani FBiH od sada placati Dodiku 4. Sve sastanke sa Dodikom odrzavaju pod zastavom RSa
Ako su troškovi veći nego prihodi slijedi bankrot. Samo gledat prihode bez oduzimanja troškova ne znači ništa. Ne znam u kojem sam razredu osnovne imao taj čas. Bilo je davno. Stičes i ti na red, samo malo strpljenja.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Mile pije kafu čita kliks I smije se ovaj portal mu je najjača reklama
Počele su ruže cvasti u entitetu RS.
Sad Mile trlja ruke i pravi spisak koliko ce sebi uzeti , a koliko ce svojima podijeliti .
Da stavimo u perspektivu . Firma što zapošljava 20-ti dio totalne populacije cijele države BiH ima bruto zaradu 20 puta veću od gross domaćeg proizvoda naše zemlje.
Javi prihod FBIH za 11 mjeseci prošle godine 5.8 milijardi. RS za 8 mjeseci 2.39.. Raditel vi išta u tom entitetu?
Sve ce im to ruska mecka skrshiti na sebe, prointer i svoje kumove. A vecina ce otici na kamate i otplatu kredita.
2006 prosecna zarada u RS je bila 500 KM, a u FBiH 603 KM danas je prosecna zarada u RS veca za par maraka u odnosu na FBiH.
To je tačno, ali taj prosjek dižu vaši zaposleni na budžet i političari jer realnog sektora gotovo da i nemate. Kanton Sarajevo i ZHK duplo više uprihoduju nego cijela rs, a da ne nabrajeam druge.
Sad bi neko rekao, gledaj sto se razvijaju i naoreduju. A u stvari, povecanje pdv-a je najbolji pokazatelj poskupljenja. To sto narod grca, sto mora da kupi mlijeko od skoro 3 marke, hljeb od 2km, meso niko i ne spominje, to nikog ne zanima. Umjesto da zalede cijene, i ako nista drugo zadrze se na nivou proslogodisnjeg prikupljenog pdv-a, oni forsiraju poskupljenje jer je bitni da njima ne fali.
Pa SDA botovi spinuju kako je Trojka dala vise para RSu nego sto treba, SDA munafici lazu...poenta je da raspodjela prihoda PDVa ide od naplacenog PDVa, a to se jedino uredno naplati i evidentira je knda kad uzmes racun. Bosnjo ne uzima racun ni za sta kada kupuje od kifli do auta, a da ne pricam o nenaplacenom PDVu od sportskih kladionica koje je SDA aminovao ihalalio HDZovim pulenima zadnjih 30 godina.
Njih će Bingo da kupi mogu oni ubirati šta hoće....
A troskovi?
Koliko je dobro svaka kuca ima jednog radnika u europsku uniju
Povecas poreze i eto ti dobiti
Čak su i smanjeni, jer je na primjer povećan neoporezivi dio plate. Dodatno, u FBiH su veći doprinosi za PIO/MIO, zdravstveno, nezaposlene...
Otprilike kao kanton Sarajevo...
Rast poreskih prihoda je normalan i prati inflaciju, a znamo kakva je inflacija nas pogodila ove i prosle godine
Skoro kao Zapadna hercegovina za isti period.