Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ova komisija je več napravila nemjerljivu štetu tržištu kapitala. SASE se u investicijskim krugovima naziva lažnom berzom. U vrijeme kad je novac nikad jeftiniji, kad banke ne znaju kud bi s njim, na berzi nema prometa iako su kvalitetne dionice potpuno podcjenjene. To je zato što investitor zna da će KOMVP dozvoliti sitnim špekulantima da obaraju kurseve sa prometima 10-20 dionica.
Za novi sastav KOMVP: pod hitno mijenjati član zakona o istiskivanju malih dioničara, posebno način procjene vrijednosti dionica preko (manipulacijom formirane) tržišne vrijednosti. Uvesti procjenu preko knjigovodstvene vrijednosti i preko poslovanja firme od strane sudskog vještaka. Istražiti transakcije investicionih fondova unazad min 5 godina, i kupnju i prodaju.
@montypython3000 Znas li ljudima pojasniti razliku izmedju novcanica i vrijednosnih papira?
Zbog nerada KOMVP berza se raspada, kriminal caruje a cijene dionica se prepolovile. Večinski dioničari istiskuju manje (tzv squeeze out) po cijenama koje su petina realnih (npr Vispak) uz prethodno namještanje cijena. Fondovi oštečuju svoje dioničare prodajuči svoje dionice u bescijenje podobnim tajkunima i političarima. Fond BiG prodao dionice Igmana za petinu cijene a sad prodaje Elektroprivredu za 14 KM a knjigovodstveno je 72
@montypython3000 Primjer cijena Igmana prvo se mjesecima vještački obara prodajom simboličnih količina dok ne padne na 80 KM. Onda ih BIG proda po 80 (veliki paket) podobnom tajkunu vezanom za politiku. Već za koji mjesec cijena skoči na 150 a realna je 400. Šteta za dioničare fonda (30 hiljada uglavnom penzionera)-desetine miliona KM. Isto je urađeno za distributivni centar Sa, pivaru TZ itd
@montypython3000 spomenuh nerad KOMVP. A slobodno mogu reći i policije, SIPE, tužilaštava, i političkih stranaka. Bavite se vi prodajom 100 g trave i zatvaranjem demobilisanih boraca zbog sječe kubika drva, dok vam stotine miliona pljačke prolazi ispod radara.
Ja imam djevojku i ljubimo se sa jezikom