beskontaktno plaćanje
23

Plaćajte mobilnim novčanicima i Mastercard karticama i vraća vam se novac

Pametni telefoni su važan dio naše svakodnevice, koju više ne možemo ni zamisliti bez ovog omiljenog gadgeta. Napretkom tehnologija, šire se i njihove funkcije, a jedna od njih je da pojednostavljuju iskustva kupovine i plaćanja, koja postaju brža, lakša i uz to su vrlo sigurna.

Pitate se kako? Platne kartice koje podržavaju beskontaktno plaćanje pretvaraju pametne telefone ili satove u mobilni novčanik, kojim možete plaćati račune i usluge. Potrebno je da imate Mastercard karticu banke koja je omogućila mobilna plaćanja i da instalirate aplikaciju novčanika u koju unesete podatke sa kartice prateći upute i - njegovo veličanstvo mobilni novčanik je spreman za plaćanje.

Ipak, najbolji dio je to što će svi korisnici Mastercard kartica u Bosni i Hercegovini koji obave pet plaćanja mobilnim novčanikom do 31. decembra 2023. imati priliku da ostvare povrat novca u iznosu od 5 KM na svoj račun. Možete plaćati na bilo koji iznos kod domaćih trgovaca i ostvariti cashback na svoj račun povezan sa Mastercard karticom i to do tri puta tokom trajanja kampanje.

A plaćanje mobilnim novčanikom je vrlo jednostavno – prislonite svoj telefon uz POS terminal koji podržava beskontaktno plaćanje. Svako plaćanje mobilnim novčanikom je sigurno, a potvrđujete ga dobro poznatim metodama prepoznavanja lica, otiska prsta ili kucanjem šifre za otključavanje telefona.

U promotivnoj kampanji u BiH učestvuju sve kreditne i debitne Mastercard kartice fizičkih lica izdatih od strane jedne od sljedećih banaka u Bosni i Hercegovini: UniCredit Bank d.d. Mostar, UniCredit Bank a.d. Banja Luka, Raiffeisen Bank d.d. BiH, NLB Banka d.d. Sarajevo, NLB Banka a.d. Banja Luka te ProCreditBank d.d. Sarajevo.