Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da su nekim slučajem Dubrovnik izdvojili iz RH u ovoj statistici, moj bi se grad našo među prvih 10
@Raguseo Bas tako, mislim da ostatak Hrvatske samo koci Dubrovnik i Dalmaciju generalno.
Samo ne znam kako su kod nas izračunali troškove za gradski prijevoz kad ga nemamo
@hurmasicatufahija nema gradsko prijevoz.. ali ima troskove.
@hurmasicatufahija, jel' se ti to voziš u karivolici, kad "nema" prevoza?
Najsmjesniji su ovi koji se grcevito bore da nas ubijede kako je jednako tezak zivor u npr Svicarskoj ili Norveskoj i u BiH. Svi mi znamo da i tamo ima problema, odricanja i troskova, ali mislim da je suludo razvijene zemlje i BiH dovo
@LKM01 dovoditi u istu ravan.
Pa ni u ovome ne mozemo biti medju bolje ranguranim. hahaha
Ja sam znam da u njemackoj prosjek dobre plate je 2500 eura..a troskovi negdje tu su u 5 deka.. Potrebne u njemackoj su dvije plate da bi se realno ljepo moglo i bez kredita i minusa na racunu..Ustedit itd..a jedna plata je propast ko nezna sa paramana..
Pa naravno.. raditi u svici a stanovati u BiH.. sto ne kazu da je tamo plata 4-5 hiljada eura a u bosni 250-350€
Glupa statistika. Kolike su plate u Norveškoj, a kolike u BiH? Stan 1200 Eura, plata 6000 eur. Stan 170 Eura, plata 350 Eura. Gdje je skuplje živjeti?
@sae540 daj ba, mani se šuplje. Evo suze mi niz leđa teku za Norvežanima. Ako već diskutujemo, u Norveškoj imaš zagarantovan posao, pa makar i 2500 Eura. Stan nije svugdje 1200 Eur, to je prosjek. Stanova ima i za 700 Eur. Opet običan radnik u Norveškoj može pristojno živjeti. Kad smo kod cigara, kod nas su 3 Eura a minimalna plata 210 Eur. Znači pola plate ode na cigare, ko puši. U Norveškoj 20% minimalne plate ode na cigare. Gdje je skuplje?
Ta ce Svica pored Bosne
Bilo bi ljepo kod tetke rahime u svici bezplatno stanovati i raditi a u bosni sredzivati..
Šta se ovo dešava sa klixom? Prvo članci o tome da je Sarajevo najzeleniji grad u Evropi, zatim da je zapravo neki drugi grad najzagađeniji na svijetu i onda da smo na 96-om mjestu najskupljih država na svijetu. Ko vas to plaća da narod ostane u BiH?
@DanteX nije angela uplatila ratu pa su poceli i realniji tekstovi
index u DE u odnosu na BiH za 30% veci (skuplji zivot), a plate vece za 500% u odnosu na BiH. Pametnom dosta.
Moj drug u Americi (Chicago), placa za kucu od 200 kvadrata, 100 dollara rezija mjesecno. Ja za stan od 70 kvadrata placam 400 maraka u Sarajevu. Vidite kako smo mi napredni.
@nineinchnails tvoj drug gdje stanuje je big shithole.
@nineinchnails mozda u detroitu moze za te pare stan rentat
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
@Jebachizdijaspore012 Svaka zemlja ima pokretače i kočničare, to je mormalno. Ima ih Njemačka, USA, Kina, BiH, ex Juga, itd.
Porezne oaze najskuplje. Japan izuzetak
@Gelecek Pa ne bih rekao prijatelju. Ja platih pizzu i kolu 50$ u prosjecnom kaficu!
Zato je australika i ametika tri puta bolje mjesto za zivot od evropskog kontinenta bas radi troskova zivota. Plate su tu i tamo, ali teoskovi ogromna razlika. U chicagu levis 30 dolara ovdhe 100
@Sprzo307 i jedna godina fakulteta $45.000 godišnje, da samo prisustvuješ. Bez ostalih troškova.