Finansije
40

Novo u BBI banci: Sve bankarske usluge putem mobitela - mBBI

Prateći najsavremenije tehnološke trendove i potrebe klijenata Bosna Bank International (BBI) pustila je danas u rad uslugu mobilnog bankarstva mBBI.

BBI mobilno bankarstvo je usluga koja korisniku omogućava da putem mobilnog telefona obavlja sve finansijske transakcije i pregled stanja na računima sa bilo kojeg mjesta i u bilo koje vrijeme. Klijenti koji se prijave do 30.04. 2014. dobit će besplatno mBBI do 30.04. 2017. godine, dakle bez mjesečne naknade za korištenje usluge.

Putem mobilnog bankarstva mBBI moguće je plaćanje u BiH i inozemstvu, a troškovi naknada za obavljene transakcije su znatno niži nego na šalterima banke. Klijenti tako na svom telefonu ima uvid u sve proizvode koje koristi u Banci (računi, štednja, finansiranja i kartice), a može obavljati i usluge transfera i konverzije novca znatno povoljnije. Korisnik usluge mBBI može biti svaki klijent Banke, domaće ili strano fizičko lice, koji je vlasnik tekućeg računa i mobilnog telefona sa mogućnošću pristupa Internetu.

“BBI banka koristi najsavremenije tehnologije zaštite i sigurnosti. Cilj koji smo htjeli ostvariti jeste veći standard sigurnosti od uobičajenog uz jednostavnost korištenja. Posebnu prednost predstavlja atraktivan i pregledan vizuelni interfejs koji aplikaciju čini jednostavnom za korištenje svima. Pristup aplikaciji BBI mobilnog bankarstva zaštićen je jedinstvenim PIN-om kojeg klijent samostalno generiše prilikom prve prijave što garantuje zaštitu i privatnost finansijskih transakcija. Dodatnu sigurnost predstavlja softverski token koji se automatski, zajedno sa aplikacijom, instalira na mobilni uređaj. I to nije sve, treći nivo zaštite predstavlja takozvani vizuelni PIN koji podrazumijeva klik na određenu kombinaciju fotografija koje korisnik sam bira prillikom aktivacije usluge”, izjavio je Emir Čehajić, izvršni direktor BBI banke najavljujući novu uslugu Banke.

Sve dodatne informacije o mBBI usluzi možete pronaći na web stranici: http://bbibanka.com.ba/, u poslovnicama/filijalama BBI banke ili pozivom na besplatni info telefon 0800 200 20.

BBI