Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pisao sam o ovome stalno: Spirala iz koje nema izlaza. Na stranom tržištu RS je vratila ove godine 141 Milion. Po dospjelim obveznicama ne znam podatak ali zaduzenje je veće od vraćenog duga minimum za 200 Miliona. Kamate po ovim obveznicama su 2,3% u FBiH 0,2%. Socijalni bunt za godinu dvije.
@DRYTornado Da, zadužuju se vani, ali u manjem omjeru. Kod domaćih banaka po istim i većim kamatama imaju puno veće zaduženje.
@DRYTornado Koliko stanovnika ima RS, a koliko FBiH? Koliki je BDP RS, a koliki u FBiH? Koliko PDV plaća FBiH, a koliko RS? Manipulativno izdvajaš podatke i prikazuješ ih.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Samo se zadužuj.Milijardu akobogda sljedeće godine.
Zaduživanje do besvijesti i onda kad se narod pobuni bit će im kriva Federacija ili neko, sve samo ne "oni". Ali neće ni to trajati puno, kroz nekoliko godina ono biračko tijelo koje vjeruje u te laži će izumrijeti, a šta ćete onda, da neće možda rat biti riješenje? U svakom slučaju svi narodi u ovoj državi zaslužuju ovakvo stanje, jer je većina glupa i naivna.
Dodik baca srpsku nejač lavovima!
prodase pola BiH
Kupovanje obveznica RS-a je pranje para za političare i zamka za one naivne i bez zaleđine. Najbolji primjer je nesrazmjer u godišnjom fiksnom kamatom koja je višestruko veća od kamata na štednju. Slični sistemi prevara su već viđeni u više njihovih "domaćih" banaka i kod oročene štednje sa kamatom od čak 6% da bi zatim banke propale
Ne bi me iznenadilo da RS odluči isplatiti svojim političarima obveznice, a svima ostalima kaže da "nema para", to je taj hajdučki mentalitet, razbojnici koji samo poznaju i poštuju silu
Nejač će, u vrijeme negativnih kamatnih stopa, da postavi guzove za Raiffeisen tuki a Mile i ekipa grickaju rebarca pod šatorom.
Samo ne znam hoće li što ostati za jagnjad i prasad
najgore je što ćemo mi obični građani iz federacije na kraju vraćati dugove
Genocidna tvorevina zivi na kredit od ne zaradjenog novca.
Joj valja nama to sve vraćat sad kad se vrati RBiH.
Ma isto je i u Federaciji, ništa bolje.
@undergrrround Nije tako. Veliki dio para su posudili od banaka iz FBIH. RS je ekonomski znatno iza FBiH.
Nije cudo sto mladi iz RS stoje sati za vize u redovima. Dodo ne demagog za krezave budale sa 200 eura primania, tko ima pameti zna se gdje ide i sta radi. On dvoguzom, pjesmom, zagrli idiote na zeljeznici u Dobonu i proda pricu koju krezavxi pushe