Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
i bilo je vrijeme. vec su izbjegli placanje poreza desetine, stotine milijardi eura
ne citas dobro to se ne odnosi samo na velike IT kompanije vec se progresivno operezuje dobiti iznad 10 miliona dolara na razini svih drzava zaduzenih kod ovih "vladara iz sjene". Idejni tvorac je francuski ekonomista Tomma Pikety, kod nas prevodjen takodjer.
huston, oces da kazes da ne placaju oni koji nisu zadueni kod tih "iz sjene" ili mislis izvaliti neku drugu glupost :) i bolje stonje progresivnoz sto vise imas ti vise platis porez, i bolje obicnom čovjeku.
Kad kapitalizam istroši sve resurse, idemo lagano u socijalizam.
gdje ti ovdje vidis socijalizam...
🙈
Kako vrijeme ide sve vise i vise ce se na kes napadati
Ovo ce valdja biti dobro za zemlje u razvoju.
To je kao da musliman donese sporazum o muslimanskom Sarajevu
Nije mnogo 15%
A sta, ti bi vise? Ljudi da rade a ti da kupis visak novca?
Nema novog svjetskog poretka i zaokružene globalizacije bez ovoga. Nedostaje još implementirati elektronski novac, a desit će se i to u Kini 2022 godine nakon okončanih Olimpijskih igara. Nakon toga će se preliti isto i u ostatak svijeta. Ovo nije tajna nikakva, sve možete pročitati i pronaci. Isto kao što nije tajna da već uveliko se i Kini sprovodi tzv socijalna evaluacija koja je do jučer bila u domenu teorije zavjere.
Opet pokupiše i mrvice koje su te kompanije ostavljale u siromašnijim zemljama jer je porez bio za par postotaka manji. Jbg.
Od ovoga će profitirati i zemlje u razvoju
sve se može dogovoriti osim dejtona izgleda
Ministri finansija sedam najrazvijenijih zemalja, koji su se sastali u Londonu, dogovorili su da minimalna stopa bude 15 odsto. Međutim, određivanje poreza biće kompleksnije nego do sada, pošto neće biti obračunavano samo na osnovu dobiti, već na osnovu „dva stuba“ – dobiti i prodaje.
jks vise bespotrebnih radnih mjesta u oporezivanju a nemaju pojma na sta ce porez trositi
Konačno nešto pametno.. Ako porez plaćaju obični obrtnici što ne bi i milijarderi..
kome ide tako ubrani porez ?
Svakoj državi u kojoj nastaje novostvorena vrijednost.
mnogi su se pitali godinama ko vlada planetom iz sjene - evo ih izasli u javnost.
Hahahaha kakva predstava za ovce