Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ako nisu shvatili sad ce shvatiti da su umjesto na 10 ili 20 godina vracati kredit malo duze i vjerovatno jos malo i vise.
@DirektUbrain Nije to poenta, ne produzava se rok kredita, samo se uvečavaju rate. Ako ti je kredit 10 godina, rata 300 KM. Recimo da je moratorij 6 mjeseci, tako da banci ostaneš duzan 6x300 = 1800 KM. Tih 1800 se podjeli na 10 godina, sto poveca samo ratu, tako da ces narednih 10 godina umjesto 300, placati banci 315 KM.
ako nemate vise para da otplacujete kredite nikakv moratorij nece spasiti. tzv. zombifikacija. vec ste mrtvi ali jos hodate dok moratorij traje
Ekipa, istrazite NOVU KRIPTOVALUTU Pi, revolucija u jednostavnosti, rudarenje preko smartphonea jednim klikom dnevno, BEZ ULAGANJA, izlazak u mjenjacnice je planiran za kraj godine, prikljucite se projektu i pustite vas smartphone da sam zaraduje za vas. Skinite FREE APP preko linka https://minepi.com/amazingorion i ulogirajte se s imenom i prezimenom te kodom (amazingorion). Nemojte da vam za koju godinu bude zao.
Nema vecih varalica od banaka. Prije deset godina na nagovor jednog bankara polozio sam 100 000km na stednju i za godinu dana dobio sam 350km. Da sam izdavao malu garazu vise bih zaradio.
@cartier Pa jesi li vidio koja je kamata na tu stednju i preracunao ili trazio obracun koliko ces dobiti, ili samo potpises sta god ti neko da i onda ti svi ostali krivi. Cuj polazes 100.000 na banku i pojma nemas sta potpisujes, koliko moras biti glup
Par mjesecu ti prolongirati placanje al cemo ti tu uslugu kao i svaku drugu naplatiti masno
Shvatit će naša djeca i unuci, oni su ti koji će to kroz akcize, razne namete i poreze, kupovinu vode i plaćanje udisanja čistog zraka morati vraćati, .. tako da neka im je Bog na pomoći, a mi, mi ćemo tada već biti pod zemljom jer je to vrijeme kada će biti bolje pod zemljom nego na zemlji! Sve što mi znamo jeste aplaudirati samounišetenju ili šutjeti!
@mojmoj Kakve veze imaju akcize, nameti i porezi sa kreditom koji si ti digao u banci i prihvatio odgodu da im ne placas ratu nekoliko mjeseci... Klasican primjer nase bosanske kocka glave, samo daj nesto da komentarisemo, strucnjaci za sve, a veze nema ni o cemu se radi ni sta je htio da kaze... Kaze ma ja,kontam kontam...Ne konta!
Federalna ovo federalna ono .. te agencija za statistiku, te bankarstvo , te k.urtze palce... .Cemu ove ustanove sluze samo da mi je znati ?! Ovo sve treba pozatvarati , 90% uhljeba otkaz urucit , mrs na biro - a PDV ukinuti !!! To je formula za napredak BiH! SVe ostalo je supljak!
Kako će shvatiti ispravno kad ti premijer uživo izjavi jedno, a poslije agencija za bankarstvo kroz odluke definiše drugo
Opcenito je stanje da velike firme tj giganti postali jos bogatiji a mala i srednja preduzeca na izmaku i tako se dobiva ogromni gap. Jos vlada pomaze samo velikim svojim sestrama firmama. Tek dolazi lose vrijeme
Brate zasto niko ne spomene da je jedina normalna banka union dala moratorijum bez ikakvi kamata i ista ?
Ako je tebi dugujem hiljadu maraka i ti kazes da mi odgadjas placanje za 6 mjeseci ali umjesto 1000 maraka moracu platiti 1100, nisi ti nista odgodio. Tako i mafija odgodi placanje "eto danas ti necemo prst otkinuti, ali do sutra ako ne platis ode ruka".
Naravno da gradjani nisu shvatili kad su krajnje finansijski nepismeni !!! Opsta ili elementarna pismenost nam takodjer nije na nivou u odnosu na regiju i ostatak Europe, PISA testovi itd.itd. Valutu pisu km malim slovom i sl. Sta znaju oni sta je moratorij osim da se zaduze ...
Morotorij prevara
Moratorij znači kupovinu vremena svaka kupovina ima cijenu. U ovom slučaju to vrijeme se plača kamatnom na glavnicu ili postojeći dug. Krediti koji su na početku otplate su problem jer udio kamate u rati je mnogo veći od udjela glavnice. Oni koji mogu vraćati dug pa i u uz odricanje ne bi trebali posezati za moratorijem jer se ne isplati. U Srbiji postoji model da se obračunata kamata pripisuje glavnici i da rasporedi na cijeli rok otplate. To je je još nepovoljnije jer povećava dug.
Nemojte se kreditno zaduživati pa će onda vidjeti