Finansije
326

Mikrokreditno društvo Mikrofin slavi 20 uspješnih godina u BiH

Piše: M. K.
Sa više od 60 hiljada plasiranih kredita i iznosom plasmana većim od dvije milijarde maraka Mikrokreditno društvo Mikrofin je apsolutni lider na bh. tržištu mikrofinansiranja.

Osnovana prije 20 godina, ova kompanija s više od 600 zaposlenih sada u svom vlasništvu ima banku i osiguravajuće društvo, a može se pohvaliti mrežom od 90 poslovnica. Ovo je danas rečeno novinarima u Banjoj Luci na druženju koje je Mikrofin upriličio povodom svog 20. rođendana.

Mikrofin godišnje uruči više od 30 pojedinačnih donacija osnovnim i srednjim školama, vrtićima, udruženjima za djecu s posebnim potrebama i drugim ustanovama čija djelatnost je usmjerena na sretno odrastanje i zdrav razvoj djece. Ovu praksu, kako kažu, planiraju nastaviti i u ovoj godini, s tim što planiraju svojim redovnim aktivnostima dodati i neke novine.

"U sklopu obilježavanja našeg 20. rođendana namjeravamo pokloniti nešto svim onim gradovima u kojima smo najduže prisutni. Kao banjalučkoj firmi, prirodno je da nam se Banja Luka posebno izdvaja na toj mapi i ima poseban značaj za nas. Tako da će naše donatorske aktivnosti ove godine i početi izgradnjom velikog i sadržajnog dječijeg igrališta u vom gradu, kao poklon našim najmlađim sugrađanima. Igralište će simbolično biti izgrađeno u naselju Borik, u kojem smo i počeli rad", izjavio je Aleksandar Kremenović, predsjednik Upravnog odbora Mikrokreditnog društva Mikrofin.

On je istakao da je u planu da igrališta budu poklon za djecu u ukupno pet gradova Bosne i Hercegovine.

Mikrofin je prepoznatljiv i kao značajan pokrovitelj kulturnog života u svim gradovima u kojima posluje, a najveće partnerstvo kulture i biznisa u okruženju, kako je danas rečeno, predstavlja pokroviteljski ugovor Mikrofina s Gradskim pozorištem Jazavac u Banjoj Luci.

"Ovakav angažman privukao je pažnju javnosti jer predstavlja svojevrstan presedan kada se radi o korporativnoj podršci kulturi, ideja nam je bila da stvorimo bolje uslove za stvaralaštvo i podstaknemo umjetnike da rade kreativnije. Rezultat ove saradnje je vibrantna pozorišna scena koja je oformljena oko Gradskog pozorišta, velika posjećenost i rastuće interesovanje nove publike", kažu u Mikrofinu.

U sklopu obilježavanja 20 godina uspješnog poslovanja Mikrofin će pokloniti predstave ovog pozorišta i drugim gradovima BiH, s ciljem promocije kulture naročito u manjim mjestima u kojima kulturni život nije dovoljno raznovrstan. Kao sastavni dio proslave rođendana dogovorili su zanimljivu saradnju i s Gradskim tamburaškim orkestrom, čije koncerte će također pokloniti svojim klijentima i građanima širom BiH.