Komentari (66)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bravo, bravo, i još jednom bravo, da pitamo banke kako bi oni da im se plaća dok svi ostali nemaju nikakvog izbora. Na sve strane se otpuštaju radnici, smanjuju plate a banke bi da im se plaća a da one kažu kome će i hoće li ikako dati odgodu. AGENCIJU ZA BANKARSTVO BIH, ODMAH ZATVORITI. Pa neka uhljebi iz agencije podnose zahtjeve "svojim" bankama da im daju odgodu.
@gjuro Da pojasnimo stvari..nikom u Srbiji nije zabranjena otplata kredita vec je svima dozvoljen moratorijum od 3 meseca. Ko moze da plati i hoce neka plati, niko mu ne brani. Meru je uvela NBS ( Narodna Banka Srbije) tj guvernerka Tabakovic. Ne mogu banke koje posluju u Srbiji da rade sta i kako hoce..Mora da se zna red. Ako im se ne svidja siroko im polje
Srbija nije dozvolila lihvarima i stranim bankama da pljačkaju ionako osuromašen narod,a na kraju će se pokazati ko je i šta je bolje uradio.Takvu kao ti u ovakvim teškim vremenima gledaju samo da profitiraju iz ive situacije,zašto neko od bankara u Srbiji nije izašao sa stavom da su to loše mjere?
Jer banka nije iznad gradjana. Kod nas je obrnuto. Svi brisu guzice sa gradjanima. Zato, pamet u glavu i glasajte
@sinergija78 sta znaju bankari u Srbiji..slusaj 'strucnjaka' Kutlea. Da pojasnimo stvari..nikom u Srbiji nije zabranjena otplata kredita vec je svima dozvoljen moratorijum od 3 meseca. Ko moze da plati i hoce neka plati, niko mu ne brani. Meru je uvela NBS ( Narodna Banka Srbije) tj guvernerka Tabakovic. Ne mogu banke koje posluju u Srbiji da rade sta i kako hoce..Mora da se zna red. Ako im se ne svidja siroko im polje
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
U Agenciji za bankarstvo rade Kerim Šabeta koji je bio dio kriminalne grupe Ismeta Bajramovića ćele, a koga je Jasmin Mahmuzić doveo kao vozača pratioca, Belma Izmirlija koju je doveo iz penzije za svoju savjetnicu, a koja je poznata po raznim malverzacijama u Razvojnoj banci FBiH, Ilda Halilović snaha Sefera Halilovića, Amira Gekić sestra Samira Bakića člana UO Agencije itd. Ko sve radi u Agenciji jasno je zašto je odluka o reprogramu napisana u korist banaka.
Odluku o reprogramu, pisao je kriminolog zajedno sa Namikom Galijaševićem kojeg je raniji direktor Zlatko Barš zaposlio u Agenciju bez iskustva u bankarstvu. Galijaševićevo jedino radno iskustvo bilo je iskustvo koje je stekao dok je radio sa puncem Nasirom Silajdžićem i ocem Halidom Galijaševićem (pravosnažno osuđen kao predsjednik nadzornog odbora Poštanske banke za zloupotrebu položaja, kao i za falsifikovanje diplome).
Da se malo pojasni direktor Agencije za bankarstvo Jasmin Mahmuzić nije ekonomista, nego je kriminolog. Kada je radio u američkoj ambasadi u osiguranju, Ambasada je organizovala za svoje zaposlenike mogućnost završavanja magistarskog na Ekonomskom fakultetu. Kasnije zahvaljujući kumu Asimu Sarajliću postavljen je u upravu Union bake i poslije kao kadar SBB-a iako je kriminolog imenovan je za direktora Agencije za bankarstvo.
Hajmo pptois peticije da se vrati SDK
Berislav Kutle ,stara propalica i pljačkaš,sve ovo mi bilježimo u crnu svesku ,pa kad dođe vrijeme...........
Problem je omogućiti građanima odgodu plaćanja, iako banka radi novcem tih istih građana i još im naplaćuje kamatu.
Kome ste odobrili moratorij? Ja sam dobio platu skoro 200km manji, 2. aprila popunio online zahtjev za moratorij, jer mi rata iznosi 210km. Do danas nisam dobio odgovor, a 4. aprila, kad je legla plata, redovno su skinuli ratu. Samo zamajavate narod dzaba...
ZA OVU NAPACENU PRIVREDU SPAS JE U U DRZAVNOM INTERVENCIONIZMU ZATO STU SU SVE VELIKE ZAPADNE EKONOMIJE NA TOM PRINCIPU RAZVILE KVALITETAN PROIZVOD/EKONOMIJU I ONDA NAMA PRODALI PRICU NEOLIBERALNE DOKTRINE SLOBODNOG TRZISTA LISAVAJUCI NAS TE PRVE FAZE KAPITALIZMA? ZASTO KVAZI-NTELEKTUALCI U PERIODU PRIVATIZACIJE JAVNIH DOBARA NISTE ZNALI ILI HTJELI TO PREPOZNATI VEC STE ZA BAGATELU DALI SVE STRANCIMA I RATNIM PROFITERIMA I SAD HOCETE JAKU PRIVREDU. NE MOZE TO TAKO.
Nisam u kresitu a bankarima hebem majku
Prevarili ste građane bilo je rečeno svima da će moći koristiti moratorij. Ksko imate obraza se pojaviti u medijima
@ideologija2007 Nisu bankari prevarili narod, nego Fadil! On je pred novinarima stalno izjavljivao da će svi biti oslobođeni, a ne bankari. Svi nezadovoljni se trebaju obraditi Fadilu/Vladi, ali to je tipično za nas narod. Političar ga laže u oci, ali našem narodu je kriv neko drugi. Sutra opet glasajte za Fadila!
Jednom rekose da cemo jesti iz zlatnih kasika a sada da necemo placati kredite! Jel vi stvarno vjerujete?!
Serem se na bnake
Koliko samo komentara koji nemaju veze sa stvarnoscu. Sta je moratorij? Srbija dala naredbu da se ne placa kredit 3 mjeseca svima a BiH ko je pogodjen! Ok, i sta onda? Srbija stampa nivac, mi ne! Svi bi mi da ne platimo vise nikada nista, da ne vratimo kredit ali nece moci.
Dobicete rinuka lihvari
Kada sam jutros vidio kakva je procedura i koliko papira i dokaza treba da bi uopšte ušao u priču o moratorijumu, MOMENTALNO SAM ODUSTAO. Prije ću se ja izvući iz krize nego što oni obrade ili ne daj Bože odobre moratorijum.Riječ je o moratorijumu za pravna lica u UNICREDIT BANK... A šta tek da očekuju oni koji su ostali bez primanja a ne mogu to dokazati jer nisu ni prijavljeni. A TAKVIH JE NAJVIŠE.