Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Trenutno je ispred juana samo američki dolar. -------------------------- Ovaj clanak je pisao stvarno duhovit covjek. Euro je najpopularnija valuta iz prostog razloga sto je njegova vrijednost od te tri vlaute, jedina stvarna. Juan potcijenjen, dolar precijenjen, u oba slucaja se radi o teskim manipulacijama kako bi se sa vrijednoscu juana i dolara manipuliralo. Kina namjerno nastoji sniziti vrijednost juana kako bi sto vise izvozila, US stampa dolare bez pokrica, na kraju ostaje iskljucivo euro od globalnih valuta kojem je vrijednost stvarna.
'Popularnost' se odnosi na procenat transakcija u kojima je određena valuta korištena. Nije se ulazilo u značajniju analizu stvarne/lažne vrijednosti pojedinih valuta. Da jeste, američki dolar ne bi bio na prvom mjestu sigurno.
ma *** to konvertibilne su bog
Korišćenje juana nije povezano je sa činjenicom da su kineske vlasti smanjile kontrole kursa ove valute, nego iza ove valute stoji najjača ekonomija svijeta.
Ja u životu jedno 3 put čuo za Juan xD
Ti si neka fukara.
Jašta sam nego, navijam za Slobodu iz Tuzle.
Kako neće haveru MADE IN CHINA !
braco kinezi...welcome :)
Zar nije "jen", a ne "juan"?
kako god ti kažeš anđele moj mali :) <3
Nije jen, već je dva
PRIKAŽI ODGOVORE (1)