Komentari (273)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
primjeniti zakon o porijeklu imovine...i eto milijardi koje su pojedinci pokrali od bosne napacene...stace nam mmf i kerefeke...
To ne trajalo ni 2 godine. Javna potrosnja u BiH je krajnje neodrzljiva, porez ne pokriva ni penzije, a kamol sta drugo. Jedina nada jeste da jednostavno ukinemo jedno 95% vlade i da ukinemo silne njihove zavode i regulacije..... Nikome nisu potrebni a posao za koji su zaduzeni bi bio bolje rijesen na slobodnom trzistu....
Poklati gamad kakvi zakoni ba vise imaju vise zakona nego USA
PRIKAŽI ODGOVORE (18)
Dame i gospodo milijarda iz septembra je vec pukla.Draga Evropo daj nam jos jednu do nove godine da se lijepo proveselimo.
@ana.holuja.2 Krah ti je uvod da postanemo nova Sirija. Nadam se da ti je i to jasno.
@innahawaad ima da pukne i telekom al zna se ko to ne da jer ode sva familija na biro
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Da se prestanu kreditirati kvislinško-kriminalne bh-vlasti, to bi bio spas, a ne krah bh-građana, bh-društva i bh-države!
Pa krah nas jedino moze spasiti od troglavih azdaja, druge nam nema.
Sada će moći da založe sve što su pokrali i na vrh staviti svoje i glave svih onih kojima su " pomogli". VRIJEME JE!
bando, prodali ste FDS, sta je sada na redu, telekom i na kraju elektroprivreda mozete to uz Allahovu pomoc do 2018 sve prodati, bando
bolje imati stravičan kraj nego stravu bez kraja...
Dabogda pocrkala vlada i uhljebi neradnicki...
vec odavno smo propali, samo nismo svjesni, kaze fadil oprosti, rast od 3,4 i zaposleno 26000 u realnom sektoru, propaganda da bi i Gebels imao sta nauciti
Kad je oboreno usvajanje akciza u Parlamentu BiH napisao sam sledeci komentar i dobio 46 minusa i 6 likeova: "Nije samo MMF vec i Evropska banka za obnovu i razvoj i Evropska Investicijska banka su trazile da se povecaju akcize na gorivo. U narednom periodu je trebalo otvoriti dodatnih 7000 radnih mjesta na autocestama i dodatno ojacati gradjevinsku operativu posebno u niskogradnji. A sad minusi..." P.S. Haj...bolji je i financijski krah nego 15 Feninga po litri goriva.
LAŽOVI! Prosipaju nam priču o ekonomskom napretku, o ispunjenju svih obaveza, pričaju kao da nam je potekao med i mlijeko, lažu narod koji ništa od toga nije osjetio, ALI NISU MOGLI PREVARITI MEĐUNARODNU ZAJEDNICU! Mislili su da tamo sjede neznalice kao oni, koje će im gledati kroz prste. Žao mi je da će najugroženije kategorije najviše osjetiti njihovu bahatost i nerad, ali neka je došao krah, jer smo odavno u krahu! BANDU KOJA NAS UNIŠTAVA TREBA RASTJERATI!
Pa Dejton nam je omogućio da nam se država formira na principu "COSA NOSTRA" !!! I danas njom vladaju tri nacionalna mafijaška klana !!! Svaki klan vlada svojom uticajnom zonom !!! Ma ko će ozbiljan u ovakvu zemlju investirati !!!
Onaj ko ne vidi da je sve ( finansijski) bankrot , taj nema pojma o ekonomiji. Polako , ali sigirno , idemo ka ekonomskom ropstvu ( od strane finansijskih institucija-zapada) i kad tad dogodiće se Grčki scenario. Strancima će kao zadnja mogučnost biti ponuđene( i date) rijeke , šume , poljoprivredna zemljišta , rude , ..planine ...drugim rečima država.
Pa kako sad ovo? Bakir svaki dan govori kako reformska agenda cvjeta, a Sebija ne samo što je sanirala dugove KCUS-a, već je i najmanje milijardu maraka u plusu.
mora doći kraj da bi bio moguć novi početak....
jel to bogati koristis 2 profila? :)
@KSAhunter ne, to me klix nešto šalta
kad bi uzeli pokradene pare od onih koji su ¨vodili¨ ovu drzavu ne bi nam trebalo nista narednih 10 godina
Ne bih bio premijer Federacije ni za milijardu dolara. Evo i Klix pise da kredit nismo dobili "zbog neprovodjenja reformi" a nece da kazu da je to zbog neusvajanja dodatnih 15 Feninga akciza na litru goriva. Aner Zuljevic je "I ranije upozozravao na moguci financijski krah" ali je i sam glasao protiv akciza. Licemjertsvo bez kraja. A i svi komentatori na Klixu su aplaudirali kad nisu usvojene akcize.
@drinsky1serbico , Akcize su konkretan povod za odgadjanje zadnje transe. I one su samo dio problema. A gorivo je bilo i 2,5 KM pa je naprimjer litar jestivog ulja bio i tad i sad 2,2 KM. Ima jos nacina - Da vijece ministara proda obveznice centralnoj banci u vrijednosti od 600 Miliona KM koliko ima cistog viska novca iznad obavezne rezerve i taj novac usmjeri u cestogradnju. To bi bila injekcija od koje bismo se oporavili dosta dobro, bar na neko vrijeme.
Za tvoju informaciju za akcize se glasa u drzavnom nivou a Aner Zuljevic je poslanik u federalnom.Je znam jesi li to napisao iz neznanja ili spinujes.