{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izvođači radova na autoputu Prnjavor -Doboj imaju podršku EBRD-a

S
4.8.2012. u 07:52
0
18
Izvođači radova na autoputu Prnjavor -Doboj imaju podršku EBRD-a
0
Izvođači radova na autoputu Prnjavor -Doboj imaju podršku EBRD-a
Foto: Ilustracija
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) dala je bezuvjetnu saglasnost na prijedlog za izvođača radova dionice autoputa Prnjavor-Doboj, potvrdio je sinoć Srni direktor preduzeća "Autoputevi Republike Srpske" Duško Topić.
"EBRD nam je poslala bezuvjetnu saglasnost, tako da sada možemo potpisati ugovor sa najpovoljnijim izvođačem, a riječ je o konzorcijumu koji čine Integral inženjering iz Laktaša i Granit iz Skoplja koji je dostavio najpovoljniju ponudu za izgradnju dionice autoputa od Prnjavora do Doboja vrijednu 180 miliona eura", rekao je Topić.

On je istakao da je, prije potpisivanja ugovora, obaveza izvođača da obezbjedi bankovnu garanciju za dobro izvršenje posla na iznos od deset odsto od vrijednosti ugovora, odnosno 18 miliona eura.

Prema njegovim riječima, očekuje se da će ugovor biti potpisan već ovog mjeseca, jer postoji obostrana zainteresovanost da se što prije uđe u posao.

"Očekujemo da se u toku ove građevinske sezone počne sa pripremnim i konkretnim radovima na izradi projektne dokumentacije i interes nam je da što ranije izvođača uvedemo u posao da bi se na terenu moglo konkretno nešto uraditi", rekao je Topić.

On je podsjetio da je prije dva dana preduzeće "Autoputevi Republike Srpske" objavilo javni poziv za izbor privatnog partnera u projektu javno-privatnog partnerstva za izgradnju koridora 5c, dionica autoputa od Doboja do Vukosavlja.

"Pred nama je period od dva mjeseca kada očekujemo da će se desetine velikih evropskih firmi obratiti sa interesom i 12. oktobar je rok da se podnesu prijave", naglasio je Topić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: