Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
a koje zemlje ko BiH imaju nametnuto 50% viska administracije? Svjetski grad od 3 milona ljudi gospodo nema vise od 1000 zaposlenih da marvu kandzija
Radni kolega mog oca otisao na operaciju kicme i u bolnici mu rekli da je na birou, nije ni znao da je dobio otkaz. 🤣 Nakon oporavka ga uredno ponovno zaposlio.
Shvatam da je tesko spomenuti sve primjere,ali evo informacije ukoliko klix istu zeli: U Nizozemskoj sektor metal,gdje radi 320000 ljudi,bolovanje od prvog dana placeno,s tim da dobivate 100% prvu godinu bolovanja,a drugu,koliko ukupno i moze trajati bolovanje,dobivate 90% od zadnje plate.slicno je i u logistici,zdravstu kao i u vecini sektora.
Ovaj podatak za Njemacku nije tacan, Firme ispacuju radnicima 100% platu prvih 6. sedmica a one refundiraju troskove kod zdravstvenog zavoda u visini od 60 do max 80%, nakon 6. sedmica radnika placa zavod i to u istom gore navedenom procentu.Njemacka je zemlja koja vecinu troskova prebacije na firme ili samog radnika.
Ali zato su u Bosni penzije najjace.
Ovo je nikakav članak. Srbiju spominju, a navodno se govori o EU država. Istovremeno Austrija nije ni spomenuta, i tamo radnici primaju punu platu kad su na bolovanju.
Nasi ti uzmu od bubrega kad si bolestan.Ali ima jedna istina, svi cemo umrijeti
Ma samo u Bosni se ide na stetu radnika.Fol nismo bolesna nacija a populacija prezivjelja genocid,glad,etnicko ciscenje,smrzavala se u rovovima.I sad jos uskrati bolovanje. Fujjj zaParlament FBIH i NiP .
Kod nas kada se razboliš odmah te rashoduje
Kod mene Amidžića otpustili fabrika nameštaja u pitanju je privatnik. Čovjek, na mašini uvrnuo sebi šaku i otišao dr ovi mu spremili odjavu, kao momak nema ovdje bolovanja čovjek je na birou.
Nije do privatnika do amidzića ti je nije on bio ni prijavljen a kako bi ga ja napakovo u toj masini
Zasto je prihvatio posao na crno?