{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Intesa Sanpaolo Banka BiH potpisala ugovor sa EIB-om

23.12.2013. u 10:27
0
1
Intesa Sanpaolo Banka BiH potpisala ugovor sa EIB-om
0
Intesa Sanpaolo Banka BiH potpisala ugovor sa EIB-om
Intesa Sanpaolo Banka BiH i Evropska investiciona banka ( EIB ) potpisali su ugovor o novoj kreditnoj liniji u iznosu od 40 miliona eura za finansiranje malih i srednjih poduzeća (SME ) u Bosni i Hercegovini .
"Sretni smo što možemo nastaviti uspješnu i dugotrajnu poslovnu saradnju s EIB-om. Kreditna linija obezbjeđuje finansiranje malih i srednjih poduzeća za najmanje 70 % od iznosa u skladu sa ovim ugovorom. Krediti će se koristiti za finansiranje malih i srednjih infrastrukturnih projekata koje podupiru lokalne vlasti i industrijskih ulaganja na području i2i, energetike, infrastrukture, zaštite okoliša, zdravstva i obrazovanja te usluga ", rekao je Almir Krkalić, direktor Intesa Sanpaolo Banke.

Evropska investiciona banka ( EIB ) je finansijska institucija Evropske unije (EU), koja odobrava dugoročna finansijska sredstva, a u vlasništvu je država članica. EIB omogućava dugoročna sredstva za efektivne investicije za ostvarivanje ciljeva politike Evropske unije. Jaka kreditna sposobnost EIB ogleda se u iznimno kvalitetnoj aktivi, jakoj kapitalnoj osnovi, snažnoj likvidnosti, podršci dioničara, konzervativnom upravljanju rizicima i kvalitetnoj strategiji finansiranja.

Intesa Sanpaolo Banka d.d. BiH je članica Intesa Sanpaolo Grupe od 2005.godine, i jedna je od pet najvećih banaka u BiH. Banka pruža usluge za građane i pravne osobe i djeluje na cijelom teritoriju BiH .

Intesa Sanpaolo je jedna od vodećih evropskih bankarskih grupacija i prisutna je u više od 40 zemalja širom svijeta. U 12 zemalja u srednjoj i istočnoj Evropi i Mediteranskom bazenu posluje preko svojih banaka kćerki kroz više od 1.400 agencija i ima 8,4 miliona klijenata.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: