Komentari (64)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
J... ti logiku ovih ekonomista, ma ustvari citavu ekonomiju u kapitalizmu. Povecanje kamatnih stopa znaci povecanje cijene kredita sto znaci da ce narod manje trositi i kupovati pa samim tim ce se smanjiti inflacija. Ukratko smanji kupovnu moc (sto inflacija radi svakako) da bi se smanjila potraznja, a samim tim i cijena i inflacija. Mi smo duboko u g..nima sa ovim ekonomskim modelom.
Bolje to nego hiperinflacija.
Brate ti si klix komentator nisi kompetentan da ista u vezi toga komentiras, kontas? Kako vas nije stid brukate se sa analizama na nivou treceg osnovne
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kamata je sranje.....Kredit...ne hvala
To je sve bajno i krasno ali onda skontas da drugačije nije moguce kupiti stan/kucu/auto.
Kako si kupio ( ako si kupio ) kucu stan eventualno auto ?
Kapitalizam vs Socijalizam.Pogledajmo prirodu oko sebe...
I vratiti ugalj
Kamate će ići još gore a balon nekretnina mora puknut tj. cijene žestoko spasiti da bi se inflacija okončala! Nema drugog izlaza. I bolno će biti pogotovo u razvijenim državama i sredinama. Najbolje ćemo proći mi po selima gdje nema skupih kvadrata stanova i nema velike proizvodnje pa nema šta ni propasti, a hrane ima dovoljno za fin život.
a ko ce platiti tu kamatu na depozite. Jel nacionalne centralne banke? Iz kojih izvora? Pitanje je da li ima potražnje za novcem. Ako ima onda je cijena viša čitaj rastu kamatne stope i na depozite i na kredite. Ovo administriranje teško da moze nešto dobro donijeti. Generalno je pitanje koliko je ekipa koja vodi EU monetarnu politiku dorasla zadatku.
neko treba finansirati rat u Ukrajini... sve one silne donacije njima... izgleda da je neko na vrhu odlučio da to plaćaju evropljani... usput tu se pojave i špekulacije koje dovode do povećanja cijena gdje treba i ne treba, tako da i ratni profiteri profitiraju... Hifa i ostali koji naplaćuju dizajn pola marke više od benzina su ratni profiteri, to je činjenica
Što li ovi klix komentatori dijele ovo svoje ogromno znanje iz eknomije besplatno?
Što se tiče kamatnih kredita u Europi, Islamsko vijeće za fetve (koji su, onako usput gazde i od IZ BiH) je izdalo fetvu ima godina, da je pod određenim uslovima Muslimanima diljem Europe dozvoljeno uzeti i kamatni kredit, ako se nema druge varijante. Islam poznaje odabir manje od dva zla, kad je insan satjeran u ćošak. Niko naravno ne želi taj kredit, ali nekad je insan primoran da ga uzme.
Prelijevanje iz šupljeg u prazno. Svakome je jasno da ovome nema lijeka i da je ovo pred globalnim kolapsom. Od vlasti bi bilo odgovorno to reći svom narodu, podijeliti državnu zemlju i dati sjemena i narediti sadnju svakog pedlja obradive zemlje.
povecanja kamata uopce ne dovodi do smanjenja inflacije, skoro je bilo vise clanaka gdje svijetski ekonomski upravo to obrazlazu, ali ovde nije primarni cilj borba protiv inflacije, Bog sami zna sta stoji iza svega toga...
Smanjit ce potrosnju ..oboriti cijene nafte .unistiti Rusiju. Sve cu da podnesem , samo da Risi u skokovima odje*u ..sa Bslkana .
harač
Sirotinjo i Bogu si teška
lihvari bili i ostali
Samo krediti sa fiksnim kamatnim stopama☝️
Banke nude samo promjenjljivu nista fiksna, odes i uvjeris se. Ili miks fiksne i promjenjljive.
Nude i fiksne, ne pričaj gluposti
Dobro jutro klixasi!