Komentari (96)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
dolar sve jaci i jaci...ko li je to profitirao a ko ga pusi...od korone i rata u ukraini pitanje je sad...
Dolar u odnosu na euro je jaci i jaci od 2015 kad je ecb uvela negativne kamatne stope plus drzave vecinom profitiraju od slabije valute jer im eksporti skoce. Dalje, evropin gdp rast godinama slabiji od americkog pogotovu nakon grcke krize zato investitori ce radije kupit dolar a prodati euro. Ima i teorije zavjere ali nije to sve.
Ne kontam, jel Evropa uvela Rusiji sankcije ili je Rusija Evropi? Koji paradoks. Samo mi obicni smrtnici ispastamo. Glupa politika
E Bogami opali USA evropu po ušima preko Ruskog kerbera sada profitira vidjet ćete izdat će za plin isto ko Sffanistan a Putku narede da zavrne ima da se smrznemo
Niko od vas ne vidi da su se Rusi i Ameri dogovorili da rasture EU. I dolar i rublja i svajcarski franak rastu dok euro pada. Uveli su sankcije i sad nemaju uvoz pokriven izvozom.
Zivio Joe Biden i Boris Johnson. Vode evropske magarce kao na kanapu. Za svoju korist.
Nemam ni eura ni dolara, samo marke I franke
Sta nas to briga???Nit imamo € nit £ nit $....druga najsiromasnija zemlja u Europi,ne treba dalje pojasnjavat
a tek kad kune prebace u eure... ihhhhhhh
Ala ih dere evropa sa sankcijama, da se mene pita ja bi te sankcije još rigoroznije :) ps slava ukrajini staro ps vakcina obavezno Ljudi koji nisu skontali maglu medija i treba da ostanu gladani žedni , bez budućnosti...bolje ne zaslužuju.
znaju, ali su im ruke vezane i uz to nesposobni. Pa nešto slično kao naši, samno imaju više šminke na sebi pa ti djeluje kao da nešto rade..a u stvari samo su obični pijuni moćnika sa dobrim platama.
Aмери и Англосаксонци задовољно трљају руке.
U EU ce nastupiti glad ako se nastavi sa sankcijama prema Rusiji, znaju li ti politicari sta rade
Evropska centralna banka je počela da kopira američki FED u besomučnom štampanju novca bez pokrića. S tom razlikom što SAD takvu monetarnu politiku brani nosačima aviona i nuklearnim oružjem a EU to nema.
Šah mat Amerika napravila europskoj uniji.
u dogovoru sa rusima, stičem sve više taj utisak
Pa eto, vidim iz dosta komentara da se shvata šta se događa...Ameri nisu baš toliko prijatelji EU, a tu navodno spadaju i primljene i neprimljene zemlje nastale od Jugoslavije...zapamtite, oni imaju vlatite interese, nema tu nikakvih emocija niti prijateljstva...samo novac i profit, na koji god način da se stekne!
Slaba vrijednost valute = više izvoza, mnoge države umjetno slabe svoju valutu zbog toga, ali kljiks komentator misli da je to automatski loše
Slaba vrijednost valute znaci da plate manje vrijede
ja sto ameri handre evropu