Finansije
126

Emir Bektešević novi član Uprave Vakufske banke

FENA
Vakufska banka d.d. Sarajevo je nakon uočenih potreba za promjenom u strategiji poslovanja i rukovođenja u maju 2014. godine dobila novog predsjednika Uprave Banke Mirzeta Ribića, koji je za cilj imao formiranje tima za stabilizaciju poslovanja banke i osiguravanje profitabilnog poslovanja.

U skladu sa ciljevima Banke u novembru 2014. godine imenovan je novi član Uprave, Elma Zukić, koja je preuzela upravljanje Sektorima Stanovništva i Operacija.

Promjene, pored Uprave Banke, bile su i u sistematizaciji poslova, što je rezultiralo da Banka u prvom kvartalu 2015. godine ima pozitivne finansijske efekte poslovanja, saopćeno je iz te banke.

S ciljem poboljšanja poslovanja Banke u svim segmentima Vakufska banka d.d. Sarajevo je 1. jula ove godine imenovala novog izvršnog direktora Emira Bekteševića nadležnog za Sektor pravnih lica.

Emir Bektešević se pridružuje Upravi Banke koju čine: Mirzet Ribić, direktor, Naila Hadžić, izvršni direktor i Elma Zukić, izvršni direktor.

"Izuzetno sam zadovoljan što smo uspjeli kompletirati Upravu po mjeri banke, domaće banke, koja će opravdati ukazano povjerenje vlasnika, s obzirom na nedavno uspješno završenu dokapitalizaciju. Vjerujem da će ovako osnažena Uprava, zajedno sa svim zaposlenicima, donijeti i sprovesti kvalitetne mjere za unapređenje poslovanja Vakufske banke d.d. Sarajevo", izjavio je direktor Mirzet Ribić povodom imenovanja novog člana Uprave Banke.