Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jos malo pa ce cigani sto prose po ulicama nosati uredjaje za provlacenje kartica, moraju biti up-todate sa novim vremenima.
Ne znam kako će nam žvaku vratiti za kusur :D
Ja sam znao već prije 2 godine da će uskoro doći do ukidanja fizičkog novca. Zapadnjački finansijski sistem je pred kolapsom. To oni dobro znaju. Na ovaj način moše uvijek biti dovoljno love na svijetu. Jer u matematici, kao što je poznato, nema kraja.
samo bi banke jos vise profitirale
koja glupost nema sanse da ovo uvedu i da funkcionise
platiti žvake od 10 feninga karticom
Malo kasnimo za ostatkom svijeta, ali eto ........... nama se nikuda ne zuri. A i 10 godina nije neko vrijeme
Ne znam kako će nam žvaku vratiti za kusur :D
Pa normalno da se ne zele odreci :) zamisli dodjes kod dilera i kazes e mogu li platit karticom hahahahahahaahhaha
Neki vodeći ekonomisti smatraju da je plaćanju gotovinom "odzvonilo" i zahtijevaju njeno ukidanje. KOJI NEKI? DEFINISITE barem jednog... ja famoznog no name "vodeceg" ekonomiste! Lakse je vrsiti elektronski medjunarodne prevare u milijardama.. dodas par nuullla 100.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 prodaju nista za neciji rad...! dok sam ziv necu pristati na robovanje nikome osim Bogu!
Hizmo je jednom obeca da ce mi dat pin
Kartica je najveca ubleha koju su banke smislile. trosis pare koje nemas
Zavisi koja kartica, ne misli se tu samo na kreditne kartice, ja sve placam sa karticom na kojoj mi je placa, odredis samo limit sume koja se moze dici dnevno na automatima u slucaju kradje.
EEee al kod nas placanje karticom je malo drugacije. Jer sve sto platis karticom mora imati ulaz, a gotovinom on to ostavi na crno
Ovo ce se neminovno desiti, samim tim padamo padamo pod vlasnistvo banaka koje ce apsolutno upravljati ljudima, a znamo ko su im vlasnici. Ali nema veze, ne vidimo mi to. ne znamo mi nista i ne treba da znamo.
Jos jedan korak prema absolutnoj kontroli kroz bankarski sistem.
Naše glave prazne jesu, ali ko još za to mari. Jer lova je najvažnija i drugo nas ne zanima. Eheheeej!
dobar naslov, nisam ni čitao dalje znači bliži nam se bankrot, para neće biti, prelazimo na razmjenu roba za robu
Sve ove "ekonomiste" koji ovo zahtijevaju treba objesiti i to pod hitno na javnom mijestu. Ovako naivno srocen zahtjev je zapravo zahtjev za ponovno, javno uvodjenje robovlasnistva
Prije nekoliko decenija su stručnjaci tvrdili da će papir za štampu nestati iz upotrebe a danas se više troši nego ikada.