Finansije
10

Donacije za 30 osnovnih škola u BiH

Klix.ba
Doniranjem poklon paketa – seta opreme za praktičnu nastavu u okviru predmeta Tehnička kultura učenicima Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" u Trebinju, završeno je novogodišnje darivanje Uniqa osiguranja bh. osnovaca.

"Želja svakog prosvjetnog radnika je zainteresovati učenike za svoj predmet i nastavu učiniti sadržajnijom i djeci prihvatljivijom. Časovi Tehničke kulture nude mogućnost i timskog rada, tako da je svaki doprinos boljoj kvaliteti nastave od izuzetne važnosti", rekao je Darko Jegdić, direktor škole.

Poklonima su prvi obradovani učenici Osnovne škole ''Safvet-beg Bašagić'' u Sarajevu.

"U predmetu Tehničke kulture više od 50% nastave je praktični rad. Pribor i alatke se brzo troše. Stoga, sav ovaj pribor koji smo danas dobili i koji će biti na raspolaganju svim našim učenicima je od izuzetne koristi", kazala je Lejla Dizdarević, direktorica škole.

"Ovo je bila naša čestitka osnovcima, njihovim nastavnicima i školama. Željeli smo doprinijeti tome da časovi Tehničke kulture budu zanimljiviji i sadržajniji, a ujedno potaknuti želju i radoznalost osnovaca za ovaj predmet", izjavila je marketing menadžerica Ena Omeragić.

Učenicima 30 osnovnih škola u Bosni i Hercegovini, u sklopu predstavljanja paketa ''Majstorski potez'' - osiguranje stana i kuće, Uniqa osiguranje je darivala poklon pakete za opremanje učionica Tehničke kulture. Ukupna vrijednost donacija je 10.000 KM, a poklonima su obradovani osnovci u Stuparima, Tuzli, Trebinju, Nevesinju, Prijedoru, Kozarskoj Dubici, Brezi, Varešu, Olovu, Derventi, Gradačcu, Jelahu, Banjoj Luci, Kozluku, Bratuncu, Kravicama, Bužimu, Bihaću, Velikoj Kladuši, Foči, Kiseljaku, Širokom Brijegu i Mostaru.