Finansije
117

BBI banka otvorila filijalu u Bratuncu

Klix.ba
Bosna Bank International (BBI), prva i jedina banka u BiH i regionu koja posluje u skladu s islamskim finansijskim principima otvorila je danas Filijalu u Bratuncu.

Ovo je prva filijala BBI banke u Republici Srpskoj i smještena je na adresi Svetog Save br. 40.

Simboličnim presijecanjem vrpce Šahin Čohadarević, zamjenik načelnika Općine Bratunac i Muhamed Prlja, direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom BBI banke ozvaničili su početak rada 25. poslovne jedinice BBI-a.

"Ovo područje za BBI banku nije nepoznato. Na području Bratunca, Srebrenice, Zvornika i okolnih mjesta, BBI banka je plasirala veći broj finansijskih sredstava po izuzetno povoljnim uvijetima. BBI banka u RS-u ima značajan broj klijenata s područja Republike Srpske i kroz različite linije kao što su Al Mactoum, turska finansijska linija i Fond povjerenja već je investirala u ovaj dio BiH. Uvjereni smo da su ta sredstva doprinijela razvoju, zapošljavanju i samozapošljavanju u manjem bh. entitetu. Otvaranjem filijale u Bratuncu BBI banka želi olakšati poslovanje klijentima s ovog područja i kroz etično poslovanje omogućiti građanima Republike Srpske alternativu u izboru njihovog finansijskog partnera", izjavio je Prlja prilikom otvaranja.

Filijala Bratunac u početku će imati četiri uposlenika, a tehnički i kadrovski je opremljena za pružanje svih bankarskih usluga stanovništvu i pravnim licima.