{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promo
/
Batagon factoring: Zamijenite potraživanja za novac

Sponzorirani članak
13.6.2018. u 08:10
160
Batagon factoring: Zamijenite potraživanja za novac
160
Batagon factoring: Zamijenite potraživanja za novac
Batagon factoring d.o.o. je kompanija koja odnedavno posluje u Bosni i Hercegovini sa sjedištem u Sarajevu. Prvo je i jedino factoring društvo licencirano od strane Agencije za bankarstvo FBiH.
Ova kompanija je u 100% vlasništvu švicarske kompanije Batagon International AG Zug sa osnivačkim kapitalom 1 milion KM. Pomenuta kompanija u Švicarskoj u svom vlasništvu ima kompaniju Batagon factoring AG Zug, koja je u skladu sa poslovnom strategijom i širenjem poslovanja, odlučila pokrenuti factoring poslovanje na Balkanu.

Osnovna misija kompanije Batagon factoring d.o.o je da na fleksibilan i jednostavan način putem usluga otkupa i unovčavanja potraživanja, pomogne kompanijama u rješavanju problema likvidnosti.

Otkupom nedospjelih potraživanja uz maksimalnu kontrolu preuzetih rizika finansiranja, Batagon factoring d.o.o. Sarajevo, će pružati vrijednu uslugu na finansijskom tržištu Bosne i Hercegovine.

"Fleksibilan pristup prema svakom pojedinačnom klijentu, uvažavajući specifičnosti svakog poslovnog odnosa, će izdvojiti Batagon factoring d.o.o., kao prepoznatljivog i pouzdanog partnera" - izjavio je Đenan Bogdanić, direktor ove kompanije sa sjedištem u Sarajevu.

"Tržištu Bosne i Hercegovine ćemo nuditi poslove domaćeg, izvoznog i uvoznog factoringa. Stručno osoblje naše kompanije će pružati i dodatne informacije klijentima o njihovim kupcima, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u inostranstvu. Nerazvijena finansijska tržišta, problem likvidnosti rješavaju uglavnom putem različitih kreditnih aranžmana. Ovaj put rješavanja likvidnosnih problema zna duže potrajati. Naš zadatak je da kompanijama koje daju odgodu plaćanja svojim kupcima pokažemo vrijednosti factoringa i novca koji će dobiti za svoje izdate fakture. Batagon factoring će se baviti administriranjem i naplatom izdatih faktura, a naši klijenti se mogu fokusirati na vlastite djelatnosti", – dodao je direktor Đenan Bogdanić,

Poslovi factoringa su od februara 2016. godine regulisani Zakonom o factoringu. U skladu sa ovim Zakonom, factoring se definiše kao finansijska usluga otkupa nedospjelih potraživanja sa rokom dospijeća do 180 dana. Nadležni organ za registraciju i kontrolu faktoring poslovanja je Agencija za bankarstvo FBiH.

Kompanija Batagon International AG Zug iz Švicarske, posjeduje dugogodišnje poslovno iskustvo na svjetskom tržištu sa svojim brendovima, tehnologijama i uslugama iz oblasti hemijskih, higijenskih i beauty proizvoda, adhezivne tehnologije, finansijskih usluga, kao i usluga factoringa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: