Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Statistika je najveca laz. Ja jedem kupus, Bakir jede meso u prosjeku jedemo sarmu.
Hahahahaha Dobarrr
@selim_se_u_SA Bas zbog toga i kazem da je statistika laz. U agenciji za statistiku znaju samo izraziti prosjek. Realno gledajuci treba primjeniti princip najveca i najmanja plata se ponistavaju i na taj nacin bi dobili prosjecnu platu negdje oko 580 KM
Prosječna plaća nije veća od 400 maraka realno
U realnom sektoru 400
Kad se izuzme javni sektor 423,37
radnička klasa 450km a administracija 1400km ovi sitna buranija i onda dobijemo prosječnu plaću
To znači da je PIO/MIO fond u januaru prikupio 846x504.000x0.35=150.000.000 KM za penzije a nema para za demobilisane borce nego za aute političara.
Podaci o prosječnim platama u (npr) sektoru finansija i osiguranja su također smješni,ako se uzme u obzir da Zavod uzima ukupni prosjek plata svih zaposlenih.Članovi upravnih, nadzornih i drugih odbora imaju plate 4.ili 5. veće od plata zaposlenih, i Zavod to fino sabere skupa sa platama zaposlenih i dobije neki prosjek.
"Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća u BiH u januaru iznosila je 846 KM..." Za taj novac jedan prosječan političar besposličari tri dana!
ahhaah... kako da ne
Zavod iznosi podatke prema naredbama vladajućih partija, tako da su ovi podaci (kao i mnogi drugi), "zagrijavanje" pred izbornu 2018.god.Kada razdvojite realni od javnog sektora i uzmete u obzir da se podaci mnogih koji rade u realnom sektoru nemjerodavni (jer vecina koja radi kod privatnika dobije minimalac na racun, a ostatak u koverti), onda mozemo pricati o nekoj statistici.Nezvanicno preko 70% zaposlenih jer zaposleno u javnom sektoru,a pisete o nekom prosjeku.Čijem?
kako vrijeme bude prolazilo prosjek će rasti .. oni nezaposleni i oni sa niskim primanjima će odlaziti, ostajaće samo ovi na budžetu sa relativno visokim primanjima .. na kraju ćemo statistički biti bogata zemlja sa visokom stopom zaposlenosti .. statistički
To je alijina šuplja, "niko ništa neće raditi a jesti ćemo zlatnim kašikama".
vidi plate na stolu
čuj statistika. oni bez posla i na minimalcu te onima što im plate kasne mjesecima neće biti sita stomaka od ove statistike. Bakire, uzmi još koju vreću, pada nam prosjek
ma nek je i 2000 hiljade al nek je redovna samo
e zivote pokvareni djojstiku