{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Agencije za bankarstvo FBiH i RS predsjedavajuće BSCEE-a u 2013. godini

F
14.5.2012. u 16:28
0
0
Agencije za bankarstvo FBiH i RS predsjedavajuće BSCEE-a u 2013. godini
0
Agencije za bankarstvo FBiH i RS predsjedavajuće BSCEE-a u 2013. godini
Agencije za bankarstvo Federacije BiH i Republike Srpske izabrane su u Beču za predsjedavajuće Grupom supervizora banaka iz centralne i istočne Evrope (BSCEE) u 2013.godini.
BSCEE je osnovalo u Budimpešti 1991. godine šest zemalja predstavnika supervizora banaka. Broji 23 članice, a Agencija za bankarstvo FBiH članica je grupe od 2002. godine, dok je Agencija za bankarstvo RS-a članica od 2008.godine.

Glavni ciljevi BSCEE grupe su da podstiče i pomaže istraživanja, obuke i obrazovne programe i općenito sve aktivnosti vezane za funkcije svojih članica, da promovira i održava blisku suradnju i komunikaciju između institucija za bankarsku superviziju centralne i istočne Evrope, da pomogne i olakša članicama svoje grupe obavljanje svojih supervizorskih (nadzornih) funkcija, te brojne druge aktivnosti vezane za integraciju evropskog bankarskog supervizorskog sistema, kao i zastupanje kod Bazelskog komiteta za bankarsku superviziju.

Izuzetna je čast, ali i velika odgovornost, ukazano povjerenje agencijama za bankarstvo da predsjedavaju grupom i nadamo se da ćemo u toku svog predsjedavanja doprinijeti još boljoj suradnji regulatornih tijela iz zemalja centralne i istočne Evrope i razmjeni tehnika kontrole banaka, iskustava i informacija te unapređenju stabilnosti bankarskog sistema čitavog regiona, saopćeno je iz Ureda za informiranje Agencije za bankarstvo FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: