promo
0

FAST platforma: Za sve one koji se žele baviti investiranjem na Berzi

Većini ljudi trgovanje na berzi je velika nepoznanica jer mjesta na kojima možemo dobiti razumljivu informaciju kako se trguje gotovo da i nema.

Posebno je nemoguće naći sve informacije na jednom mjestu i zato je Sarajevska burza odlučila da ide u korak sa savremenim razvojem tržišta te je lansirala FAST platformu koja pruža niz mogućnosti, na prvom mjestu olakšica svima koji žele da se bave trgovanjem na burzi.

FAST je namijenjen svim investitorima i pomoći će vam da na jednom mjestu dobijete sve neophodne, bitne informacije kad je u pitanju trgovanje vrijednosnim papirima i to načinom i jezikom koji će vam sigurno biti razumljiv čak i ako vam je to prvi susret sa burzom.

Kako trgovati vrijednosnim papirima na burzi?

Ukoliko želite da da kupite ili prodate vrijednosne papire prvo treba da odete u neku od registrovanih brokerskih kuća gdje ćete dobiti sve detaljne informacije i gdje ćete uplatiti avans za kupovinu, ako kupujete, ako pak prodajete onda će vam biti potreban izvod iz Registra vrijednosnih papira o stanju na vašem računu. Na Sarajevskoj burzi se trguje elektronskim putem bez prisustva brokera jer su oni putem svojih radio stanica povezani sa Berzanskim trgovinskim sistemom, a trgovati mogu samo ovlašteni brokeri i dileri članova SASE. Više o samom trgovanju i načinu kako da profitirate na vrijednosnim papirima otkrijte u SASE brošuri Sarajevske berze "Vodič kroz SASE".

Zašto FAST?

FAST platforma će vam pomoći da naučite kako da analizirate i odaberete kompaniju u čije vrijednosne papire ćete uložiti novac, jer to je prvi i najvažniji korak koji treba da napravite prije bilo kakvog ulaganja. Pored toga nudi vam mnoštvo drugih mogućnosti kao što su:

  • Analiza finansijskog poslovanja kompanija u dužem vremenskom periodu i odnosu na konkurenciju,

  • Uvid u opšte informacije o poslovanju, uključujući vlasničku strukturu dioničkih društava,

  • Praćenje stanja na tržištu Sarajevske berze – uvid u naloge za kupovinu i prodaju dionica i obveznica,

  • Analizu obveznica,

  • Kreiranje i održavanje virtuelnog portfelja vrijednosnih papira,

  • Mogućnost biranja vlastitog brokera i investiranje iz sopstvenog doma.

Kako da postanete FAST korisnik?

Sve što treba da uradite jeste da sase.ba/fast, odaberete paket koji želite, pretplatite se i krenete u svijet investiranja iz udobnosti sopstvenog doma. Da biste koristili FAST platformu potrebna vam je samo internet konekcija i jedan od browsera koji inače koristite.

Preporučuje se da FAST koristite na desktop računarima kako bi vam sve informacije bile preglednije, a ako ste jedna od onih osoba kojima je telefon jedan od osnovnih sredstava za rad onda obavezno skinite Market View SASE aplikaciju, namijenjenu kako za Android, tako i za iOS uređaje.

Sase.ba/fast – mjesto gdje vaš novac radi za vas!