|

Evropski eksperti u Sarajevu danas i sutra raspravljaju o vodama

Evropski eksperti u Sarajevu danas i sutra raspravljaju o vodama
87
F
FENA
7.11.2019. u 07:30
9
komentara
87

dijeljenja
Evropski eksperti u Sarajevu danas i sutra raspravljaju o vodama Ilustracija: Shutterstock
Udruženje konsultanata inženjera BiH (UKIBiH) okupit će eksperte iz šest evropskih država na Drugom bh. kongresu o vodama, koji je najavljen za 7. i 8. novembar u Sarajevu.
Taj skup najavljen je kao prilika za razmjenu znanja i iskustava, što može pomoći da se lakše uoče i razriješe problemi u domenu politike upravljanja vodnim resursima.

Ključne teme bit će vodna politika u BiH na svim nivoima vlasti, vode u UN programu održivog razvoja, te EU legislativa i praksa, saradnja sektora voda s drugim sektorima, finansiranje projekata i kadrovi te obrazovanje u sektoru voda.

U okviru tog kongresa predviđena je i posebna sesija, otvorena za javnost, pod nazivom 'Informisanje javnosti o nacrtu kataloga kriterija za održivi razvoj u sektoru malih hidroelektrana u BiH' (urađenom po ugledu na austrijski Tirol), u organizaciji GIZ-a (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit), navodi organizator, UKIBiH.

Uime Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, koje je i pokrovitelj te manifestacije, kongres će otvoriti ministar Mirko Šarović. Očekuje se oko 200 eksperata iz razvojnih organizacija, univerziteta, institucija upravljanja vodama, institucija domaćih i vlasti iz regije.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...