{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Trump traži od Evropske unije da obustavi carine na američku robu

S
11.3.2018. u 09:19
4
89
Trump traži od Evropske unije da obustavi carine na američku robu
4
Trump traži od Evropske unije da obustavi carine na američku robu
Foto: EPA-EFE
Američki predsjednik Donald Trump ponovo je zatražio od EU da obustavi trgovinske prepreke za proizvode iz SAD kako bi se izbjegle nove carine na čelik i aluminijum.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"EU, čije divne članice SAD tretiraju veoma loše u oblasti trgovine, žale se na nove carine. Ukoliko odustanu od svojih užasnih prepreka i carina na američke proizvode, onda ćemo mi odbaciti svoje. Ako to ne bude slučaj, slijedi carina na uvoz automobile i ostalo", napisao je Tramp na društvenoj mreži "Twitter".

Tramp je ovaj komentar objavio nakon jučerašnjeg razgovora evropskog komesara za trgovinu Sesilije Malmstrom i američkog predstavnika za trgovinu Roberta Lajtizera u Briselu koji je održan s ciljem smanjenja tenzija i izbjegavanja trgovinskog rata.

Malmstrom je istakla da SAD nisu dovoljno pojasnile način na koji bi Evropa i Japan mogli biti pošteđeni novih carina, te da će razgovori biti nastavljeni tokom sedmice.

Sastanci između evropskih i američkih trgovinskih predstavnika ranije su planirani, ali su dobili na važnosti nakon Trampove najave da će uvesti carine od 25 odsto na uvoz čelika i deseto odsto na aluminijum.

EU insistira na otvorenoj i globalnoj trgovini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: