biznis
29

Europlakat uz Moon proslavio 18. rođendan

Klix.ba
U sarajevskoj Vijećnici bh. kompanija Europlakat proslavila je svoj 18. rođendan pod nazivom Moon.

"Moon je na najbolji i najuzbudljiviji način pokazao da moda, muzika, balet i gluma mogu ići 'ruku pod ruku'. I da zajedno iskustvo i mladost mogu kreirati happening kakav se rijetko može vidjeti na bosanskohercegovačkoj javnoj sceni. Da bi pokazali da je BiH rasadnik talenata koji nažalost nemaju često priliku da pokažu šta znaju i umiju, Europlakat je podržao idejni koncept mlade studentice marketinga i odnosa s javnošću Minee Gracić, koja je pod plašt Mjeseca (Moon) željela staviti sve one vrijedne kreativce koji razvijaju svoja umijeća prolazeći kroz razne faze kao što Mjesec prolazi kroz svoje mijene", navode iz Europlakata.

Dodaju da se "u besprijekorno kreiranom dekoru odvijala predstava stila i ljepote, dramskog naboja i muzičke relaksacije".

"Između defilea manekenki koje su kreirale poznate bh. dizajnerke Emina Husedžinović Ibrahimović i Tea Zubović, u pažljivo odabranim pauzama razigrali su se glumci Nela Đenisijević i Nerman Mahmutović koji su na lucidan način komentirali sami događaj. Na Moon nas je odveo prvi bh. astronaut čiji će se Mjesečev hod dugo pamtiti. Kao i novi modeli modne kuće Granoff koji su uvijek nekoliko svjetlosnih godina ispred drugih u kvaliteti i prezentaciji. Na Mjesecu su plesale i male balerine iz OMŠ 'Mladen Pozajić' pod vodstvom Brižite Karabašić. A Elvir Bandić Banda sa svojim Astronautima zaslužan je što se naša sevdalinka u mjesečevim aranžmanima začula u orbiti. Cijeli happening nosio je u sebi simboliku 'Mjeseca' tako da je i Vijećnica bila zaogrnuta u njegovo plavetnilo", navode iz Europlakata.