{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Euroasfalt poslao tendersku dokumentaciju na paleti

S
23.7.2011. u 17:55
0
14
Euroasfalt poslao tendersku dokumentaciju na paleti
0
Euroasfalt poslao tendersku dokumentaciju na paleti
Foto: Ilustracija
Komisija za realizaciju međunarodnog tendera za odabir izvođača radova na izgradnji Glavne gradske magistrale u Zenici, koja se finansira iz zajma Saudijskog fonda za razvoj, otvorila je ponude sa pretkvalifikacijskim dokumentima u postupku.
Prema prvim informacijama na ovaj međunarodni tender blagovremeno je pristiglo pet ponuda, i to od dva dva konzorcija i tri firme.

Sarajevski Euroasfalt nalazi se na čelu jednog konzorcija, koji osim ove kompanije čine firme Jata, Almy Transport, GP Put i ŽGP Sarajevo, drugi konzorcij sačinjavaju kompanije Hering iz Širokog Brijega i kakanjski Trgošped, a samostalne ponude podnijeli su austrijski Starbag AG, turska kompanija Silahtaroglu Insaat VAW i osječki Koteks.

U narednih desetak dana komisija će razmatrati otvorene pretkvalifikacijske ponude i eventualno donijeti svoju odluku. Jedna od zanimljivosti ovog pretkvalifikacijskog postupka da je Konzorcij Eurosafalt svoju obimnu o preciznu ponudu za radove poslao na industrijskoj paleti na kojoj se nalazila dokumentacija visine oko pola metra i koju su donijela četiri radnika.

Za gradnju velikog investicionog projekta Glavne gradske magistrale Zenica sredstva u iznosu od 25 miliona dolara, sa petogodišnjim grace periodom, rokom otplate od 25 godina i sa dva posto kreditnih troškova, su osigurana iz zajma Saudijskog fonda za razvoj. Gradnja prve dionice GGM-a u dužini od 3.250 metara bi, prema planiranim aktivnostima, trebala započeti do kraja godine.

Plan gradnje zeničke Glavne magistrale
Plan gradnje zeničke Glavne magistrale

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: