{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


EU finansira 11 novih projekata za podršku razvoju BiH

F
21.9.2010. u 11:33
0
0
EU finansira 11 novih projekata za podršku razvoju BiH
0
EU finansira 11 novih projekata za podršku razvoju BiH
Foto: Ilustracija
U prostorijama Delegacije EU u BiH sutra će održana konferencija za štampu na kojoj će biti predstavljeno jedanaest novih projekata za podršku razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća i turizma u BiH.
Projekte finansira Evropska unija putem Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA) od 3,8 miliona eura, a radi jačanja uloge mikro, malih i srednjih preduzeća i industrije turizma u promociji njihovih potencijala za kreiranje radnih mjesta, rast i konkurentnost, pružanju podrške standardizaciji i povećanju proizvoda i konsolidaciji javnog i privatnog partnerstva u konkurentnim sektorima.

Putem IPA programa, EU pomaže ekonomski rast kao i usklađivanje standarda zemalja korisnica ovog programa s evropskim standardom.

Odabrani projekti će se fokusirati na razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća kroz kreiranje konkuretne i dinamične ekonomije bazirane na znanju koja je sposobna za održivi rast i s većim brojem boljih radnih mjesta kao i boljom socijalnom kohezijom, te i na kreiranju i jačanju konkuretnih turističkih proizvoda u zaštićenim eko zonama, jačanju partnerstva između poslovnog, nevladinog sektora i lokalnih vlasti u turizmu i integraciji kulturnog, historijskog i prirodnog naslijeđa u konkuretne turističke proizvode.

Očekuje se da će odabrani projekti ostvariti značajne rezultate u razvoju mikro, malog i srednjeg poduzetništva i turizma u Bosni i Hercegovini, najavljeno je iz Delegacije EU u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: