{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ekonomski dijalog BiH s Evropskom unijom

F
19.5.2008. u 16:31
0
0
Ekonomski dijalog BiH s Evropskom unijom
0
Ekonomski dijalog BiH s Evropskom unijom
Foto: AFP/File
Delegacija Bosne i Hercegovine, koju čine predstavnici državnih i entitetskih institucija, a koju predvodi zamjenik ministra finansija i trezora BiH Fuad Kasumović, učestvuje na 4. ekonomskom dijalogu BiH s Evropskom unijom.
Tokom ovog, dvodnevnog, briselskog sastanka delegacija naše zemlje će upoznati predstavnike Evropske komisije o napretku u oblastima fiskalne politike, uspostavljanju funkcionalne tržišne ekonomije, unapređivanju konkurentnosti bh. ekonomije, te kretanjima u oblasti statistike, tržišta rada i poslovnog okruženja.

U uvodnom obraćanju zamjenik ministra finansija i trezora Kasumović je naglasio da se 4. ekonomski dijalog odvija u pozitivnoj atmosferi, u smislu skorog potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju te nastavka reformi radi skorog približavanja EU.

Istaknuo je da će nakon prezentacija od članova bh. delegacije Evropska komisija, po svakoj tački dnevnog reda, dati svoje ocjene i preporuke, koje će biti sadržane i u redovnom, godišnjem, izvještaju o napretku BiH u procesu evropskih integracija.

Izvještaj treba biti objavljen u novembru, kazao je zamjenik ministra finansija i trezora Kasumović, saopćeno je iz Ministarstva finansija i trezora BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: