Komentari (90)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ako qrave u vladi i parlamentu prihvate takve nebuloze, onda je zaista apsolutno suvišno da uopšte imamo vlast i državu. To bi značilo definitivnu smrtnu presudu za ovo malo proizvodnih firmi koje nekako egzistiraju u anarhičnom i ekstremno nepovoljnom okruženju.
Ma i neće.. Ne zanimaju njih više ostaci naše privrede.. Njih zanima elektroenergetski sistem, možda, ali možda telekomunikacijski i prirodni resursi.. Ostalo, sve može da se ugasi uključujući i nas same..
ovaj duljko izgleda neki pametan coek
Jednako postupaju s vama kao sto postupali sa svakom buducom clanicom Unije...sta vi mislite da kod nas u RH niste se ne uvozi? Dovoljno je otic u lidl i vidjet jeftine poljske i talijanske mlijecne namaze...e sad da li cete dat za poljski jogurt 2kn ili za svoj domaci 3kn taj izbor je uvijek na vama...a sto se recimo gradjevine tice i sveg ostalog, tu vam zelim dobrodoslicu u Njemacko carstvo
Pa privrednici nisu spremni za "oštru tržišnu utakmicu" zato što država jedino što radi je da smišlja nove namete i načine kako da sebe namiri. Sve neki nivoi. Dok dočekaš da ga pokreneš, ogadi ti se i posao i ulaganje i život čitav. Mi ćemo se nešto boriti, a tržište manje od kakvog jačeg grada u Njemačkoj.
Prof.dr Duljko Hasić dir. instituta za edukaciju VTK BIH . Bravo profesore treba sjebat i ovo malo zdrave privrede što izvozi. I čemu se mi čudimo što u svemu nazadujemo kad nam ovakvi stručnjaci vode državu i VTK koja bi trebala biti motor za pokretanje proizvodnje konkurentne na tržištu. Kada prilagode zakone Srbija i CG zakonima EU ( a to će biti uskoro) iz BIH se neće moći ništa izvesti. Zakon EU kaže da se kroz EU nemože nijedna roba provesti ako se nemože i uvesti.
Vise reda i ozbiljnosti u vlastima i nece to lose biti.
Kako god.Sto god da se uveze to bi Bosanci morali kupiti.Dakle za to moraju negdje zaraditi placu. Jedino sto bi se moglo promijeniti jesu vlasnici poduzeca,ako domaci na izdrze konkurenciju. Vise reda i ozbiljnosti u vlasima i nece to lose biti. Ne stoji Bosna tako lose. Vidjecete!
Evo rjesenja: Kupujmo "Proizvedeno u BiH" !
Mlijeko se ne može uvoziti u EU ako u BiH postoje priručni laboratoriji unutar tvornice ili nekog fakulteta. Srbija ima centralni laboratorij, a nije u EU, ne znam gdje je. Hrvatska ima u Križevcima. BiH NEMA. Ali Bošnje se uhvatile priče o mlijeku, a sama BiH je pretposljednja po proizvodnji mlijeka u cijelog Europi. tako da Šarović, nakon pada izvoza od 20%, uvozi srpsko jer za vlastite potrebe nećete imati. E moje Bošnje.
Mlijeko se ne može izvoziti u EU. Nenamjeran lapsus u prvoj rečenici.
Englezi referendum za izlazak iz EU, a mi da se prilagodjavamo. Nece mochi, neka mole...
U Bosni 25 godina svi pricaju o EU a da haman niko ne konta sta je EU zapravo. Treba li veci dokaz o procentu idiota koji u ovoj zenlji zive?
hehehe Ovo vam Dodik prica vec evo 5-ta godina,...al bitno je da je on 'djikan' jel da eee,..djikani, djikani,..niste vi djikani,..vi ste konjusari
i ti da dilas svaki dan s njima,..postao bi i veca sirovina. Oni bi i Mahatma Gandija u roku od 2 godine napravili u najveceg cetnika. Prodje pred rat i cijeli rat da taj lik Dodik ostade socijalista i nikad u nekoj nacionalnoj stranci. Ovi ga napravise vecim nacionalistom od Karadzica
priča on i šta je napravio, konkretno kako živi narod od te priče
Ovo su ciste nebuloze.Pravila EU su jasna i ista prema svima, ako zelimo u EU moramo postovati ta pravila i ne znam cemu kuknjava samo par dana prije pocetka primjene istih? Nije to juce izmisljeno, isti proces je prosla i Hrvatska
bošnjivazda drugi krivi
Da nam vlast nisu birali hodze i popovi,dovoljno bi bilo uvesti mjesec dana zastite domace proizvodnje prema Hrvatskoj,nista vise,zajaukale bi podravkice,vindijice i janice,ali "zuti jarac" samo kad ugleda "pokvarenog hercegovackog rakuna" odmah gace skida i saginje se!Strasno
bjezi ba duljko ne seri matere ti.uvozni lobiji haraju 20 i kusur godina nasim prostorima a da ne pricamo o kvalitetu i krajnjim tj.potrosackim cijenama u trgovinama
Moj Duljko,mozda ne znas pa da ti ja kazem sta bi trebao uraditi: 1. Zabraniti prekomjeran uvoz vode (JANA) 2. ...............piva (KARLOVACKO,OZUJSKO) 3. ...............mlijecnih proizvoda (DUKAT) 4. ...............zaposljavanja stranih drzavljana tj sandjaklija u preduzeca (GRAS i ostali) 5. ...............mesnih preradjevina (CEKIN i ostali) 6. .............. i jos mnogo,mnogo toga i ocekujte prosperitet na ovim prostorima... :)
znaci da bh uvede kvote hrvatskoj na izvoz ? mnogo smo kurceviti ako to uradimo... jaki smo ko putin
@darkness11 Pa sto da ne. Ionako nam je izvoz u qrcu.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Sila ne moli, sila sprovodi politiku. BiH ako nece da se igra po pravilima EU onda ce EU da sprovede svoju politiku prema BiH. Ko ocekuje milostinju od EU ili bilo koga drugo, taj je velika budala.