|

Druga Business Leadership Conference ispunila sva očekivanja

Druga Business Leadership Conference ispunila sva očekivanja
30
Klix.ba
10.3.2017. u 15:08
30
komentara
30

dijeljenja
1/24 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
2/24 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
3/24 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
4/24 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
5/24 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
6/24 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
7/24 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
8/24 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
9/24 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
10/24 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
11/24 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
12/24 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
13/24 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
14/24 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
15/24 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
16/24 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
17/24 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
18/24 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
19/24 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
20/24 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
21/24 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
22/24 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
23/24 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
24/24 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
U Sarajevu je 9. marta 2017. održana 2. Business Leadership Conference, kojoj je prisustvovalo više od 300 učesnika, odvažnih lidera, domaćih i regionalnih, a sve u clju motivacije, širenja pozitivnih i uspješnih biznis priča, kako bismo sutra bili najbolja verzija sebe.
Tri mjeseca rada na konferenciji, kampanji i promociji pouzdanasti, rezultiralo je sjajnim i stvarnim, do sada neispričanim pričama, koje su sve prisutne emotivno, ali motivaciono podstakli da budu najbolji primjeri u svom radnom, ali i životnom okruženju, i da svaki odnos grade na povjerenju.

Kroz sva jučerašnja izlaganja, povjerenje i pouzdanost bile su ključne riječi.
Teme koje su obilježile 2. Business Leadership Conference jesu lična iskustva govornika, i nose jasnu i jaku poruku kako biti pravi lider, mentor i primjer koji se slijedi.

Liderstvo je prije svega izazov, pa je uvodna tema bila ''Izazovi liderstva danas'', o kojoj je govorila Gordana Kadoić, vlasnica i direktorica kompanije Adria Corporate Education iz Zagreba. O izazovima novih menadžera, govorio je mladi i perspektivni Berin Alagić (Bosnalijek), koji je na krajnje motivirajući i jednostavan način ispričao priču svog djelovanja i profesionalnog usavršavanja ka lideru koji je primjer drugima. Interesantna predavanja o savremenom leadershipu i izazovima lidera u BiH imali su Ismir Omeragić (Valicon) i Azra Bektašagić (Uncro).

Diskusija na panelu, koja je zasigurno izazvala sjajne reakcije prisutnih, koju su vodili sjajni mladi i uspješni lideri iz BiH, Igor Todorovac, Nikola Marković, Erol Mujanović i Ika Ferrer Gotić, bila je odlična uvertira u predavanje koje je i obilježilo konferenciju.

Naime, konferenciju je zatvorio Tomislav Cvitanušić, motivacijski govornik, koji je svojom pričom oduševio i izazvao najljepšu emociju, a tiče se liderstva i pouzdanosti tima. Priča o ''Tomi i Mujčetu'', slijepom mladiću koji je ostvario svoj san, postao uzor mnogima, istrčao svoj prvi polumaraton, prevazišao strahove i vjerovao svom mentoru, priča je pravog lidera.

"Ko traži cilj ostaje prazan kad ga dostigne, a ko traži put nosiće stalno cilj u sebi", citat je kojim je Tomislav Cvitanušić zaključio prezentaciju, a organizator Rešid Muratović (In Academy) prenio javnosti.

Konferencija je okončana i dodjelom priznanja "Zvijezda bonitetne pouzdanosti“ za bonitetno pouzdane firme, koje su im uručili predstavnici "LRC-a" iz Sarajeva, generalnog partnera konferencije.
Prijavi grešku


Komentari (30)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...