Poslovno-tehnološka konferencija
0

Dolazite li na Microsoft Network?

Sarajevo-x.com
Microsoft BiH najavljuje prvu poslovno-tehnološku konferenciju Microsoft Network, koja će se održati 17. i 18. marta 2011. godine u Banjoj Luci.

Cilj ove konferencije je da označi uspješan početak nove ere razvoja lokalne IT industrije i informatizacije lokalne ekonomije, ali i društva uopšte. Microsoft Network će na jednom mjestu okupiti respektabilne predstavnike bh. privrede, privatnog i javnog sektora, te istaknute domaće i inostrane IT stručnjake, te predstaviti najnovija Microsoft i partnerska rješenja i njihova korištenja za efikasnije poslovanje.

"Želja nam je da Microsoft Network postane najrespektabilnija IT konferencija u BiH, događaj koji će promovirati upotrebu informacionih tehnologija u cilju modernizacije poslovanja i ostalih aspekata našeg društva kao što su obrazovanje ili javna uprava. Sigurna sam da ćemo u ovoj namjeri, zajedno sa našim partnerima, klijentima, programerima i IT entuzijastima i uspjeti", izjavila je direktorica Microsofta BiH, Lejla Zukić-Krivdić.

Konferencija je podijeljena na tri dijela, odnosno paralelno nudi tri niza prezentacija namijenjena poslovnim korisnicima, IT profesionalcima te programerima, što znači da će bez sumnje svi koji se odluče posjetiti ovu konferenciju moći pronaći odgovarajući sadržaj za sebe.

Microsoft Network će biti jedinstven događaj, koji će osim upoznavanja sa aktuelnim Microsoft i partnerskim rješenjima i IT trendovima, biti odlična platforma za razmjenu iskustava, unapređenje znanja i stvaranje novih poslovnih kontakata. Konferencija se organizuje po pokroviteljstvom Vijeća ministara BiH, Vlade Republike Srpske, Grada Banja Luka i u saradnji sa kompanijama Logosoft, ComTrade, KING ICT, Lanaco i M:tel.

Više informacija o programu konferencije, načinu prijave i ostalim planiranim sadržajima možete pronaći na www.msnetwork.ba.