4,5 miliona KM
11

Dodikov tajkun Slobodan Stanković kupio banjalučki ATV?

Klix.ba
Slobodan Stanković
Slobodan Stanković
Slobodan Stanković, vlasnik "Integral inženjeringa" i firme "Integra" kupio je Alternativnu televiziju, tvrde brojni izvori.

Ovu informaciju objavio je Slobodan Vasković navodeći kako je dobio potvrdu od sigurnih izvora da je Stanković za ATV isplatio 4,5 miliona KM čime je postao vlasnik 56 posto udjela ove medijske kuće.

Cijela poslovno-finansijska operacija obavljena je tokom posljednjih desetak dana. Stanković je prošle sedmice uplatio avanas od pola miliona KM, a u posljednjoj nedjelji decembra 2017. godine ostatak od četiri miliona maraka.

Vaskoviću je potvrđeno i da Nataša Tešanović, direktorica ATV-a, odlazi iz te kuće, ali da još uvijek nije poznato ko će je naslijediti na rukovodećoj funkciji.

Tešanovićeva je imala u vlasništvu 30 posto udjela, Darko Aleksić 10 posto, dok su Dragana Škrbo i Danko Matić posjedovali po 8 posto udjela.

Priča o prodaji ATV-a traje veoma dugo, spominjali su se razni kupci, ali na kraju je prema svim procjenama ova medijska kuća završila kao dio Stankovićevog poslovnog carstva.