{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodijeljene diplome sedmoj generaciji Londonske škole za odnose s javnošću

S
7.7.2006. u 11:26
0
0
Dodijeljene diplome sedmoj generaciji Londonske škole za odnose s javnošću
0
Dodijeljene diplome sedmoj generaciji Londonske škole za odnose s javnošću
Polaznici sedme generacije LSPR BiH nakon tromjesečnog usavršavanja stekli su strukovno međunarodno priznate diplome Londonske škole za odnose s javnošću (LSPR).
Polaznici su se u okviru predavanja i radionica upoznavali sa kriznim komuniciranjem, internim komuniciranjem, odnosima s medijima, pripremom događaja, političkim lobiranjem, upravljanjem robnim markama, planiranjem komunikacijskih projekata i mjerenjem rezultata.

Na prigodnoj svečanosti diplome su dodijelili: Edhem Ekmeščić , direktor agencije Eni marketing – a i Mario Brkić, glasnogovornik OHR - a.

“Program LSPR Bosna i Hercegovina je nastao s namjenom da popuni praznine na području takve vrste obrazovanja u državi i predstavlja vrlo važan elemenat razvoja bosansko-hercegovačke struke odnosa s javnošću. Posebnost programa je da predavači slušateljima prenose, prije svega, praktično znanje i iskustvo te strukturirano teoretsko i praktično znanje s područja odnosa s javnošću u skladu s međunarodnim trendovima i mjerilima struke,” istakao je Edhem Ekmeščić .

Ovogodišnji diplomanti su već sedma generacija polaznika, koja je u je Bosni i Hercegovini uspješno završila edukaciju. Diplomanti dolaze iz brojnih uspješnih kompanija,organizacija i agencija kao što su: Registar vrijednosnih papira, Bimal d.d.Brčko, McCann Erickson, Oriflame, GTZ, Nansen dijalog centar, Kanton Sarajevo, SDA , Adria Media i ENI marketing . Edukacija osme generacije počinje u oktobru mjesecu ove godine .

Škola LSPR ima dugogodišnju tradiciju i priznata je u međunarodnim stručnim organizacijama među kojima su: (Međunarodno udruženje agencija za odnose s javnošću – ICCO, Slovensko udruženje agencija za odnose s javnošću - ZOJS, Englesko udruženje novinara - NUJ), kao i svjetske savjetodavne agencije Hill & Knowlton, Porter Novelli Int.. Londonska škola za odnose s javnošću u BiH je nastala po licenci LSPR-a i već ju je završilo 150 polaznika. Polaznicima omogućava stjecanje široke lepeze praktičnih i teorijskih znanja na području mlade, no brzo razvijajuće, struke odnosa s javnošću. Licencu za regiju Adria ima SPEM komunikacijska skupina iz Maribora (Slovenija), a partner za BiH je agencija ENI marketing.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: