biznis
247

Do ljeta 2017. godine bit će otvoren McDonald's kod Zetre s unutrašnjim i vanjskim igralištem

Piše: A. B.
McDonald's u ulici Maršala Tita u Sarajevu (Foto: Arhiv/Klix.ba)
McDonald's u ulici Maršala Tita u Sarajevu (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Do ljeta 2017. godine bit će otvoren treći McDonald's u Sarajevu i nalazit će se u neposrednoj blizini Olimpijske dvorane Zetra, kazao je za Klix.ba Adi Hadžiarapović, direktor marketinga i komunikacija kompanije McDonald's. Za razliku od ostala dva, imat će unutrašnje i vanjsko igralište za djecu.

Hadžiarapović je kazao kako je trenutno u proceduri urbanistička dozvola Općine Centar, a ovaj McDonald's, prema njegovim riječima, bit će najinteresantniji jer će imati dva igrališta na kojima će djeca i njihovi roditelji moći uživati.

Iz Općine Centar za naš portal su kazali da je zahtjev za izdavanje urbanističke dozvole za izgradnju objekta McDonald's kod Zetre upućen Službi za urbanizam i prostorno uređenje Općine te da je njegovo rješavanje u proceduri.

Kompanija McDonald's je razmatrala nekoliko lokacija u glavnom gradu Bosne i Hercegovine za gradnju trećeg objekta, a kao najefikasnija se pokazala lokacija u blizini Olimpijske dvorane Zetra. Sastanku o izmjeni Regulacionog plana "Zetra" prisustvovali su i predstavnici Zavoda za planiranje Kantona Sarajevo i Gradske uprave Grada Sarajeva.

"Objekat će se graditi u sklopu Regulacionog plana 'Zetra', a investitor je u saradnji s Općinom Centar pokrenuo inicijativu o gradnji objekta. McDonalds, koji će biti treći u Sarajevu, na sjevernom izlazu iz grada će izgledati kao i onaj u Nedžarićima, odnosno tipa 'drive in'. Bit će dimenzija 13,2 x 34,5 metara i oblikovan kao i ostali objekti u njihovim karakterističkim bojama", kazao je za naš portal Mirza Rustempašić iz Zavoda za planiranje KS.

Potvrdio nam je informaciju o proceduri dobijanja urbanističke dozvole, nakon koje će se raditi izvedbeni projekat i građevinska dozvola.

Restoran će se nalaziti u blizini pumpe Energopetrol u ulici Alipašina. McDonald's u Sarajevu ima dva te u Mostaru jedan restoran.