Niskobudžetne linije
128

Direktor mostarskog aerodorma: Razgovaramo s Wizz Airom i Eurowingsom, želimo nove linije

Piše: R. D.
Foto: Mostar-airport.ba
Foto: Mostar-airport.ba
Prvi čovjek Aerodroma Mostar potvrdio je za Klix.ba da je rukovodstvo jedinog međunarodnog aerodroma na jugu BiH u kontaktu s Wizz Airom i Eurowingsom, a s ciljem uspostavljanja novih i pristupačnih linija.

Direktor Aerodroma Mostar Marin Raspudić još jednom je istakao napore koje ova institucija ima za uspostavu letova niskotarifnih kompanija, što je postavljeno kao primarni cilj.

"Aerodrom Mostar nastoji dovesti niskotarifnu kompaniju koja bi osigurala jeftine i kvalitetne letove iz Mostara. Kontakti postoje i s Wizz Airom i Eurowingsom. Ove dvije kompanije analiziraju ekonomsku opravdanost uspostave letova. Menadžment mostarskog aerodroma je dostavio sve potrebne informacije i nadamo se da ćemo se izboriti za početak letova niskotarifnih kompanija s mostarskog aerodroma", kazao je Raspudić za Klix.ba.

Druga strana nam je na početku kazala kako je Wizz Air najveća low-cost aviokompanija u regionu Centralne i Istočne Evrope i najveća aviokompanija u Bosni i Hercegovini te da je posvećena bosanskohercegovačkom tržištu već četiri godine i konstantno investira u razvoj saobraćaja koristeći mogućnosti da najbolje izađe ususret potrebama putnika, kako za poslovnim, tako i za putovanjima u slobodno vrijeme.

"Tokom 2017. proslavili smo uvođenje drugog aviona u našu bazu na aerodromu u Tuzli i proširili smo broj linija iz Bosne i Hercegovine na ukupno 17 u 8 zemalja s aerodroma u Tuzli i Sarajevu. Ne bismo spekulisali u vezi s budućim rastom, ali možemo potvrditi da smo uvijek zainteresovani za osvajanje novih tržišta koja će doprinijeti našem rastu. Wizz Airov profesionalni tim uvijek razmatra nove mogućnosti za širenje naše mreže linija i za omogućavanje pristupa većem broju putnika našim jeftinim aviokartama i svaku odluku o novim linijama ćemo objaviti na vrijeme", saopćili su nam iz Wizz Aira.