Komentari (130)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne može i neće! Na zaludjujmo se, nisu ni oni našli pare na ulici pa da ih dijele pokvarenim političarima u trulom sistemu!
De rokni se
@gooUser1598974711 ne dijele ih oni politicarima, oni dijele ubogoj familiji ovdje, a ta familija trosi i to je taj zacarani krug kod nas.
PRIKAŽI ODGOVORE (12)
Sta cemo kad izrastu generacije koje ce "zaboraviti" BiH i koje nece imati kome da salju pare ?
Pa nece biti BiH, svi cemo kad tad na trecem koljenu izgubiti to
@ojhaha Pa valjda ces do tada nauciti da sam sebi zaradjujes koru bajatog kruha.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Sta je korist uloziti pare u drzavu kada te pare dodj do lopova i tajkuna jer kao prvo treba temeljito napraviti sudtstvo i provodjenje zakona tj. da se sudi lopovima i tajkunima pa onda poceti sa nule..
https://www.youtube.com/watch?v=vfX-iKrN1aA
U gore navedenom clanku gosp. Kulovic u svom clanku pise samo o prihodu, koji dijasapora ostvaruje, ali ne spominje ni jedne rijeci o stopama poreza i troskove zivota, koji su znatno skuplji nego u BiH. U svim zemljama u kojima zivi nasa dijaspora stopa poreza na licni dohodak je od najmanje 35% pa na vise i povecava se sa porastom primanja do najvise 50%, dok je u BiH ta stopa na licni dohodak 10%.
Mnogi u BiH smatraju dijasporu samo svojim bankomatom. Njih jedino zanima kako ce na sto laksi nacin opeljusati dijasporu.
Ovi novinari su šega. Davno prošlo vrijeme kad je tetka autobusom slala Lidlovu kesu sa robom i smotanih 100 dojč maraka u nekim hlačama... ccc... fataj se motike jadan ne bio
Sta ce pomagati u jeku pandemije u aprillu bosnje pisu molimo da dijaspora ne dolazi da ne siri zarazu pa eto nek ne dolaze bosnjo pa cemo vidjet kako cemo se provesti...
Mozeee. Ako prestanete do Nove Godine da preuvelicavate brojke zarazenih. I pisete te lazi svaki dan. Onda ce mozda i moci barem za Novu Godinu da donesu paraa
Nasoj vlasti nije bitno koliko su pojedinci van BiH bogati. Bitno je sve njih oporezovati, a takva ideja postoji vec dugo vremena.
@preludezalude , oporezovat ce Q. . da izvines ))
Jos davno se u vrhu SDA rodila ideja o oporezivanju nasih gradjana koji rade van BiH, ali nikako da uhvate povoljan momenat pa da to sprovedu u djelo.
@preludezalude , ja sve kontam da se zajebajes , al izgleda to je bas bila neka ideja , zamisao nasih drzavnika ?
@ikke Nije ispravno,dislike na dislike.. Vjerovatno zaboravio si mehanicaru nokte dole dzabana nije za sabana modu sa loncara..
@IzlamiziranOdTuraka Hastor ih sve skupa za dorucak
Svako ozbiljan, sem političara zna da nas doznake dijaspore drže iznad vode, a krediti MMF-a vuku podvodu. Političari mjesto da stvore valjan ambijent za razvoj, odlučuju se za kreditne aranžmane. Volio bih da mi neko odgovori, kako je moguće da o kreditnim aranžmanima sa MMF-om odlučuje samo samo par ljudi i nijedan parlament. O dobronamjernosti istih dalo bi se raspravljati.
Dijaspora je u dijaspori,ostavite je na miru i radite svoj posao.....Dosta ste je muzli i vrijedjali.
Kako će tetka iz Njemačke spasiti bh. ekonomiju kad porezna iz BiH vreba da oporezuje novac tetke iz Njemačke?
Umjesto pušenja šiša treba zagrnut rukave i radit nešto korisno-napravit bilo kakvu novu vrijednost,mi navikli na donacije,30 godina nas neko spašava...