{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promo
/
Design Challenge – Praksa za dizajnere na ITAcademy u Sarajevu

11.8.2017. u 08:29
80
Design Challenge – Praksa za dizajnere na ITAcademy u Sarajevu
80
Design Challenge – Praksa za dizajnere na ITAcademy u Sarajevu
Da je praksa najvažnija za dolazak do posla u IT sektoru dobro znaju polaznici ITAcademy.
Ova jednogodišnja obuka upravo se bazira na realnim projektima i praktičnim radnim zadacima. S obzirom na to da je kompletan obrazovni sistem okarakterisan kao previše teorije, a (ni)malo prakse, pravo je osvježenje upoznati se sa DesignStudiom, koji djeluje u sklopu ITAcademy.DesignStudio polaznicima akademije obezbjeđuje radnu praksu, iskustvo, rad u realnom poslovnom okruženju, šansu da ostvare reference za svoj CV i lakše dođu do posla. Savladavajući vještinu da svoj talenat i poznavanje rada u brojnim programima prilagode zahtjevima tržišta i željama klijenata, najbolje se upoznaju sa načinima da unovče svoje znanje u najskorijoj budućnosti.

S druge strane, DesignStudio nudi kompanijama besplatna kvalitetna dizajnerska rješenja, od vizuelnog identiteta do izrade sajtova.
Zadovoljni klijenti i kompanije mogu angažovati članove DesignStudio tima i na novim projektima i tako nastaviti sa njima uspješnu saradnju.

Ove sedmice je održan Design Challenge na ITAcademy u Sarajevu.
Riječ je o trodnevnoj radionici na kojoj su polaznici imali zadatak dizajnirati logo za muzičku produkcijsku kuću KSL Music.

Polaznici su upoznali viziju i misiju, ciljnu grupu i vrstu muzike koju predstavlja ova produkcija i uspješno odgovorili zadatku kreirajući idealan logo za ovog klijenta, te obogatili svoju biografiju još jednim atraktivnim projektom."Design Challenge mi se jako dopao, sretan sam da je organizovan u Sarajevu. Moje kolege i ja imali smo mnoštvo ideja za dizajn, ali smo uspjeli skupa doći do najboljeg rješenja i naš klijent je zadovoljan, tako da smo ostvarili svoj cilj. ITAcademy pruža odličnu praksu, a CV ispunjen različitim radnim iskustvima i certifikatima najbolja je potvrda našeg znanja i impresionira poslodavce", kaže Leo Hodžić, jedan od učesnika ove radionice.

Njegova kolegica Nikolina Dobrilović podijelila je svoje utiske: "Sretna sam da sam kroz ovu radionicu upoznala još bolje svoje kolege, jako lijepo smo se družili, učili jedni od drugih i radna atmosfera je bila odlična, što je, po meni, najvažnije za dobar rezultat. Također sam oduševljena pristupom profesora koji, iako imaju ogromno iskustvo u radu, već sada nas, na početku naše karijere, tretiraju kao ravnopravne kolege dizajnere."

Istu fantastičnu mogućnost imaju i polaznici Programming Departmenta u sklopu ProgrammingFactory, koja također djeluje pod ITAcademy.Akademija se nalazi u centru grada na adresi Zmaja od Bosne 16 Kubus D Pofalići u Sarajevu, kao i na adresi Jovana Dučića 14 u Banjaluci.
Svi kreativci koji žele pokazati svoj talenat široj masi i odlično unovčiti svoj rad mogu posjetiti ove centre ili pozvati za više informacija na (033) 788 525 ili (051) 303 520.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko je kriv za niske cijene malina?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: